Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Junqueras considera impossible un pacte amb Mas si no hi ha consulta

Oriol Junqueras durant l'entrevista amb EFE

Agències

El líder d'ERC, Oriol Junqueras, s'ha mostrat convençut que tots els partits proconsulta compliran amb el compromís de celebrar el referèndum el 9N, pel que no contempla altres “escenaris” o “plans B”, i ha dit que ERC no arribarà a acords futurs amb els que no compleixin els actuals.

Davant la possibilitat d'un acord electoral amb CiU, el president d'ERC assegura que el seu partit difícilment podrà arribar a nous acords amb Mas si no hi ha consulta. Ha alertat que avaluaran possibles acords futurs en funció del “compliment dels acords presents”: “ERC no arribarà a acords amb aquells que no compleixin”, ha sentenciat.

“Estic convençut que tots compliran amb l'acord del 12 de desembre -quan es va consensuar la data i la pregunta de la consulta sobiranista-. No em puc ni vull imaginar un altre escenari”, ha dit en declaracions a TV3 el president d'ERC.

En aquest sentit, Junqueras ha precisat que no s'imagina que “algú” pugui treballar per “dividir” o “trencar” l'acord al qual van arribar els partits favorables al referèndum del 9N, i ha assegurat que considera que es mantindrà la “gran unitat ”entre aquestes forces polítiques.

Per això, el dirigent independentista ha reiterat que no hi ha cap 'pla B' a la consulta: “Només hi ha un pla, només hi ha un acord, i aquest acord és votar el 9 de novembre”, ha insistit Junqueras.

Etiquetas
stats