Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Cañete presenta la recuperació econòmica i la unitat d'Espanya com a eixos del seu programa europeu

Cañete erigeix el PP com a garantia de la recuperació i que Espanya sigui respectada

Arturo Puente

Barcelona —

El Partit Popular ha presentat aquest dilluns a Barcelona el seu programa per a les eleccions europees del 25 de maig. El cap de llista, Miguel Arias Cañete, ha desgranat les propostes del seu partit, centrat a presentar el PP com a garantia per consolidar les bases de la recuperació econòmica. El candidat ha assegurat que “Espanya ha recuperat el lideratge a Europa gràcies a les reformes impulsades pel Govern de Mariano Rajoy”. L'exministre també ha subratllat la necessitat d'una Espanya “forta i unida” perquè s'escolti la seva veu.

Cañete ha estat acompanyat a Barcelona pel seu número dos a la candidatura, Esteban González Pons; la ministra d'ocupació, Fátima Bañez; la presidenta del partit a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, i el vicesecretari d'organització i director de campanya, Carlos Floriano. El candidat del PP ha defensat que el seu partit té “un veritable programa electoral” i no “idees aïllades, discursos sense contingut o propostes que poc tenen a veure amb la UE”.

La recuperació econòmica, fil conductor de la campanya del PP, també ha servit al candidat per atacar al PSOE: “van mentir ocultant la crisi i ara menteixen ocultant la recuperació”, ha afirmat, per després demanar a Elena Valenciano que “miri més enllà dels Pirineus i n'aprengui”, en referència al gir polític dut a terme pel govern dels socialistes francesos. “Les dades hi són, Espanya va per davant encara que alguns no ho reconeguin”, ha tancat.

Malgrat que acte de presentació de programa ha girat al voltant de la suposada recuperació econòmica, l'elecció de Barcelona ha donat peu a parlar del procés sobiranista català, un assumpte que no és electoralment incòmode per al PP. Una mica de reüll, Arias Cañete s'ha referit a l'independentisme per assegurar que el programa del seu partit “no s'ancora en el passat ni ideologies passades”, remarcant que el PP defensarà “a tots els espanyols” a la UE. “Caminant junts som més forts”, ha resolt l'exministre.

Acompanyada per alguns dels primers espases del seu partit, Alicia Sánchez Camacho ha formulat la seva intervenció en clau catalana, afirmant que “davant del relat inventat del greuge i el victimisme” dels nacionalistes, el PP vol oferir “propostes reals”. La catalana ha comparat el candidat del seu partit amb el president de la Generalitat, assegurant que mentre les paraules de Mas només obtenen rebuig, Cañete és respectat a Europa.

El nivell de triomfalisme s'ha disparat durant la intervenció de Carlos Floriano, responsable de la campanya. Floriano ha exhibit una llarga llista d'èxits en les polítiques del Govern de Rajoy, com ara estar reduint les llistes de l'atur “cada vegada de manera més ràpida” o haver posat en marxa el Pla d'Inclusió Social, una mesura que, tot i haver estat aprovada fa un any i no suposar grans canvis respecte al que es venia fent, per Floriano suposa un canvi visible en l'economia espanyola. Per tot això, el cap de campanya ha demanat “un esforç perquè el canvi de tendència no el malmetin els de sempre”.

Per la seva banda, el número 2 del PP a la llista europea, Esteban González Pons, ha remarcat que tot i la presentació del programa electoral, aquest és un document “en elaboració”, obert a canvis i que recollirà algunes de les aportacions que puguin fer els ciutadans a través del web del PP.

Etiquetas
stats