Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Alfonso Grau confirma que Urdangarín va oferir a Barberá col·laborar amb Nóos

L'exvicealcalde de València Alfonso Grau al judici del cas Nóos
València —

Iñaki Urdangarín es va reunir el 2004 amb la llavors alcaldessa Rita Barberá per oferir-li l’organització d’un fòrum de turisme i esport, que a ella li va semblar positiu; per això li va indicar que traslladara la proposta a la Fundació València Turisme Convention Bureau.

Així ho ha explicat davant del tribunal que jutja el cas Nóos l’extinent alcalde Alfonso Grau durant la seua declaració com a acusat, en què ha detallat que va comentar a Barberá que havia rebut una proposta per a organitzar un fòrum esportiu i ella li havia recordat que feia uns quants dies que s’havia reunit amb Urdangarín per tractar aquest tema.

“Li vaig dir ‘hem vist en la Fundació aquesta proposta’ i em va dir: ”ah sí, fa uns quants dies va estar ací Urdangarín i li vaig dir que em semblava una cosa que feia bona pinta, que era positiu i que la presentara, entre altres llocs, a la Fundació’“, ha descrit Grau en resposta al fiscal Anticorrupció, Pedro Horrach.

L’Institut Nóos va percebre 3,6 milions d’euros per l’organització del València Summit, malgrat que, segons consta en el sumari del cas Nóos, només s’hi van fer servir 910.600 euros.

Reunió a Zarzuela

Reunió a ZarzuelaQuan se li ha preguntat sobre la reunió que, segons l’exsoci d’Iñaki Urdangarín al capdavant de Nóos, Diego Torres, van mantenir tots dos al palau de la Zarzuela amb l’expresident de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps, i la mateixa Barberá per abordar el projecte i exposar els objectius perseguits per l’Institut, Grau ha assegurat que desconeix que haja tingut lloc aquesta trobada.

“Només puc parlar del que he fet i on he estat”, ha indicat l’inculpat, per a qui l’acusació popular exercida pels regidors socialistes de l’Ajuntament de València reclama huit anys de presó.

En concret, Torres situa la reunió el 29 de gener de 2004, gairebé nou mesos abans que fóra signat el conveni per a celebrar el primer València Summit –el 8 de setembre d’aquell any.

D’aquesta manera, van quedar citats per a una reunió posterior, en què “demanava que fóra feta la presentació de la iniciativa, en presència del llavors president de la Comunitat Autònoma de València”. Va ser la que s’hauria dut a terme a Zarzuela.

Alfonso Grau s’ha negat a respondre a les preguntes dels advocats de la Generalitat Valenciana i del sindicat Manos Limpias.

Etiquetas
stats