Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El Bigotes culpa a Camps i a la seua cúpula de muntar un negoci per a les seues empreses amigues en la Fórmula 1

El cap de la Gürtel a València, Álvaro Pérez 'El Bigotes', i Vicente Rambla, exvicepresident valencià amb Francisco Camps

Sergi Pitarch

València —

A les 17 hores, tal com estava previst, ha començat la seua declaració per les irregularitats en la construcció del circuit urbà per a la celebració del Gran Premi de Fórmula 1 a València Álvaro Pérez 'El Bigotes', qui ha assenyalat directament Vicente Rambla, exvicepresident de la Generalitat Valenciana amb Francisco Camps.

Pérez, qui ha sigut interrogat a petició pròpia com a testimoni, ha comparegut davant la titular del jutjat d'instrucció número 17 de València sense manilles i amb un guió predeterminat amb el qual ha intentat desmuntar als polítics del Govern de Camps que van facilitar presumptes irregularitats en el Gran Premi de Fórmula 1.

El capitost de la Gürtel a València ha reconegut que va anar a veure a Francisco Camps perquè li donara treball en la Fórmula 1 i l'expresident li va ensenyar els plànols del circuit. Camps li va dir que anara a parlar amb Rambla, que va ser qui li va facilitar els documents. El Bigotes ha assenyalat també als homes forts de Camps Juan Cotino o l'actual diputat Gerardo Camps com els dirigents que tenien comandament en plaça en la Fórmula 1.

L'interrogatori ha sigut molt tibant, ja que la jutgessa ha tallat a Pérez cada vegada que aquest intentava parlar de qualsevol altre tema que no estiguera relacionat amb aquesta causa.

En el cas de Rambla, aquesta declaració el torna a posar en el punt de mira, i més quan va ser l'únic absolt en la causa de Gürtel pel finançament il·legal del PP valencià, jutjada el passat mes de febrer en l'Audiència Nacional.

Pérez ha explicat que va tenir una reunió en un despatx de la Generalitat amb un alt càrrec de l'empresa pública Circuito del Motor I Promoción Deportva i amb el propi Rambla en la qual se li van facilitar els plànols complets del traçat. En aqueixes dates, les obres del circuit ja estaven adjudicades, però no les graderies, que era l'adjudicació amb la qual volia fer negoci la trama Gürtel.

De fet, com s'evidencia en l'enregistrament que ja va fer pública eldiario.es, Correa va enviar a un soci a cercar un muntador de graderies per a aconseguir la comissió. No obstant açò, Pérez ha apuntat que els qui treballaven en la Fórmula 1 eren de “la corda” del Govern valencià.

L'enregistrament que vincula el cas Gürtel amb Valmor es va realitzar el 12 de desembre de 2007, nou mesos abans de la carrera a València i dos mesos abans que es formalitzara el contracte de les graderies. El regidor de Majadahonda José Luis Peñas va registrar la conversa en el pis del carrer Serrano, 40, de Madrid, on el grup Correa tenia la seua seu. En la conversa estan el propi Peñas, que xarra amb Francisco Correa, i el seu número dos, Pablo Crespo.

La declaració d'Álvaro Pérez ha finalitzat a les quasi tres hores d'haver començat. Com va dir Ricardo Costa, en el PP valencià “la festa no acaba mai”.

Etiquetas
stats