Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda presiona para que Pedro Sánchez no dimita
Illa ganaría con holgura y el independentismo perdería la mayoría absoluta
Opinión - Sánchez no puede más, nosotros tampoco. Por Pedro Almodóvar

El Govern assegura que la Policia no ha concedit “cap reconeixement oficial” al líder ultra José Luis Roberto

El dirigent ultra José Luis Navarro.

Lucas Marco

0

“La Policia Nacional no ha concedit cap mena de reconeixement oficial, de manera institucional, ni a través de l’ingrés en l’Orde al Mèrit Policial ni a través de cap altre distintiu institucionalitzat o oficialment reconegut en la seua normativa pròpia” al líder de l’extrema dreta a València, l’empresari José Luis Roberto, segons apunta una resposta parlamentària del Govern al senador de Compromís Carles Mulet.

Després de la polèmica per premi que va atorgar el cap de la comissaria de Paterna, José Manuel León, al dirigent neofeixista, Mulet va sol·licitar al Ministeri de l’Interior la relació de “premis, reconeixements o qualsevol tipus de guardó” atorgats a l’empresa de seguretat privada de José Luis Roberto. Es tracta del líder d’España 2000, una formació d’ultradreta extraparlamentària i responsable de la firma Levantina de Seguridad.

No obstant això, el Govern considera que els premis de què José Luis Roberto sempre ha presumit en cap cas són oficials. La Policia Nacional es va desvincular del guardó a l’ultra en honor a la seua col·laboració en matèria de seguretat ciutadana lliurat a Paterna en un acte celebrat el passat 4 d’octubre i presidit pel cap de la comissaria de la localitat, diversos uniformats i autoritats municipals.

El premi atorgat a Jose Luis Roberto va alçar tal polèmica que fins i tot el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska va rebutjar públicament el reconeixement, del qual va responsabilitzar el cap de la comissaria de Paterna. La Prefectura Superior de Policia de la Comunitat Valenciana va anunciar, l’endemà de la concessió de la distinció, l’obertura d’una investigació interna. Un comunicat oficial al·legava que es tractava d’una iniciativa del responsable policial de Paterna, sense que els seus superiors ni la Delegació del Govern tingueren coneixement del premi.

La Policia Nacional també va atorgar el 2019, durant el primer Govern de Pedro Sánchez, un reconeixement a la trajectòria de l’empresa de seguretat privada del mateix dirigent de la ultradreta valenciana. Fonts policials van confirmar a elDiario.es que el lliurament del guardó es va produir en el marc del Dia de la Seguretat Privada, una efemèride instituïda el 2013 pel ministre de l’Interior llavors, Jorge Fernández Díaz.

“La col·laboració constant de l’empresa amb les Forces de l’Ordre Públic i les seues actuacions han sigut el detonant del premi”, explicava l’empresa Levantina de Seguridad després de rebre el guardó. En aquella gala van ser premiats fins a 16 vigilants de Levantina de Seguridad, segons afirma el web de l’empresa.

Etiquetas
stats