Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Un imputat en el cas Azud va construir els terrenys requalificats després del pagament del Llevant UE al cunyat de Rita Barberá

L'empresari Federico Ferrando.

Lucas Marco

0

Tot queda a casa. El Llevant UE va abonar 162.400 euros a l’advocat José María Corbín un any abans que l’Ajuntament de València que governava la seua cunyada requalificara els terrenys adjacents a l’Estadi Ciutat de València. No obstant això, la directiva actual del club desconeix a què correspon el pagament. El 2010, cinc anys després del misteriós abonament, es va inaugurar el centre comercial Arena Multiespai en la parcel·la adossada al coliseu del club granota. El constructor que va alçar l’espai en els terrenys requalificats va ser Federico Ferrando, fundador de la firma Gefesa i empresari investigat en el marc del cas Azud.

Amb aparcament i prop de 30.000 metres quadrats de superfície bruta llogable distribuïts en tres plantes, l’Arena Multiespai està pràcticament adossat a l’Estadi Ciutat de València, amb un carrer per vianants de separació. La inauguració, que va precedir la reforma de la coberta de l’estadi del Llevant UE, va propiciar la revaloració del parc immobiliari de la zona nord del barri d’Orriols.

Durant el mandat de Pedro Villarroel al capdavant del club, l’equip degà del futbol valencià va abonar 162.400 euros al lletrat José María Corbín, encara que fonts del club van indicar a aquest diari que desconeixen a quin servei respon el pagament. En la seua contestació al requeriment de l’UCO, el president actual del Llevant UE va assegurar que la documentació es va destruir. A més, també assenyalava dos assessors jurídics externs, cap dels quals era Corbín.

El cunyat de Rita Barberá, segons les fitxes dels clients del seu despatx que figuren en el sumari del cas Azud, també va assumir la representació jurídica del club en dos procediments, corresponents al 2003 i al 2004 i relatius a la “hisenda municipal”, i de l’exvicepresident i conseller actual Miguel Ángel Ruiz Sanhauja en una querella per injúries (que va perdre).

L’Ajuntament de València va aprovar la reparcel·lació forçosa de la modificació del pla general d’ordenació urbana (PGOU) per a la requalificació de l’estadi del club granota, que actuava com a agent urbanitzador i titular de les finques privades aportades. La investigació de l’UCO pel pagament del Llevant UE a Corbín ha quedat en hibernació pel fet d’haver-se destruït la documentació. Ningú sap a què respon l’abonament dels 162.400 euros al cunyat de la difunta alcaldessa.

En el sumari del cas Azud despunten diverses referències al club de futbol. En un document digital intervingut per l’UCO al presumpte corruptor de la trama, l’empresari Jaime Febrer, que fa referència als temes a tractar, presumiblement en una reunió amb Alfonso Grau celebrada el 4 d’abril del 2001, a la “Zona Verda Camp Llevant”.

Etiquetas
stats