Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
CRÓNICA | El PSOE muta del alivio al desánimo, por Esther Palomera
INVESTIGACIÓN | La Policía espió a dos colectivos sociales madrileños
OPINIÓN | '¿Hasta dónde quiere llegar Sánchez?', por Neus Tomàs

Judici a València a quatre protaurins per agredir una fotoperiodista i destrossar-li el cotxe per fer fotos d'un ferit

Membres de la Comissió Taurina que perseguiren i insultaren la fotògrafa després de fotografiar el ferit.

Sergi Pitarch

València —

0

El Jutjat penal número 3 de València acull aquest dimarts a les 9:30 hores un judici contra quatre protaurins per agredir i coaccionar una fotoperiodista que va fotografiar un ferit en els festejos de “bous al carrer” del municipi de Petrés (València) a l'agost de 2014.

Els acusats, tres homes i una dona, s'enfronten a diferents penes per un delicte de coaccions per impedir un dret fonamental i altres dos de danys i lesions a la pròpia fotoperiodista i a un acompanyant. Els aficionats membres de la Comissió Taurina van destrossar el cotxe de la fotoperiodista del diari Levante-EMV, provocant-li uns danys de 2.200 euros en xapa i pintura.

Els fets van succeir el 8 d'agost de 2014 en les festes de Petrés que celebrava actes de “bous al carrer”. En el festeig un home va patir ferides per asta de bou i en ser traslladat a l'ambulància la fotoperiodista va intentar captar imatges. Llavors, un centenar de persones van envoltar a la fotoperiodista intentant dificultar el seu treball, insultant-la i, fins i tot, espentant-la.

Va ser llavors quan la fotoperiodista va ser agredida juntament amb el seu acompanyant, que va intentar defensar-la. En intentar refugiar-se en el vehicle, el cotxe va ser sacsejat i destrossat amb puntades i punyades.

Els festejos taurins a la Comunitat Valenciana s'han cobrat més de 30 vides en els últims deu anys. Així, els periodistes i fotoperiodistes s'han convertit en una vertader enemic dels afeccionats a aquests festejos quan intenten captar imatges de ferits o agafades greus. En els últims anys el treball dels informadors s'ha dificultat en gran manera i, en molts municipis, s'ha convertit en un treball de risc.

Etiquetas
stats