La Politècnica de València proposa una reflexió sobre l’horta de València a través de ponències, debats i passejades
Sota el títol ‘De l’horta tradició, a l’horta regeneració’ la Universitat Politècnica de València (UPV) ha organitzat un taller de reflexió territorial sobre l’horta periurbana que envolta la capital valenciana de la mà del Màster en Desenvolupament Urbà i Territorial (MDUT UPC), del Màster en Intervenció Sostenible en el Medi Construït (MISMeC UPC) i de professors com Carles Llop Torné, Pau Mendoza Muñoz i Jordi Martínez Beguer.
El taller és una aproximació a la realitat física i simbòlica de la València metropolitana i la relació de la ciutat amb el territori, aprofundint en el paisatge cultural de l’horta de València sobre la triple hèlix dels serveis ecosistèmics, la sobirania i la salut de les metròpolis.
El context geogràfic i cultural de l’horta de València suposa una complexa i rica realitat paisatgística, urbana i social, que aporta en el territori metropolità unes característiques úniques i un suggeridor horitzó de possibilitats quant a la millora de la vida dels seus habitants.
A través d’una sèrie de ponències, debats i passejades amb agents del territori que tindran lloc fins dilluns 15 d’abril, s’aprofundirà en els reptes i les potencialitats de l’horta de València com a espai de transformació i la dimensió de la ruralitat com a font regenerativa.
El taller es complementarà amb un treball de compilació, reflexió i proposta que l’alumnat anirà elaborant al llarg de les activitats i tindrà com a resultat una mostra i un debat col·lectiu al tancament del seminari. El taller està destinat a l’alumnat del Màster en Desenvolupament Urbà i Territorial i el Màster en Intervenció Sostenible en el Medi Construït de l’ETSA del Vallès (UPC). Les ponències i les activitats estaran obertes a l’alumnat de la UPV i al públic general fins a completar l’aforament.
0