Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

L’Audiència Nacional sentencia que el PP de Camps també es va finançar amb diners negres de la Gürtel

Els principals condemnats pel finançament il·legal de Francisco Camps

Sergi Pitarch

València —

0

El titular del jutjat central penal de l’Audiència Nacional, José María Vázquez Honrubia, ha considerat acreditat el finançament il·legal del PP de Francisco Camps en les eleccions autonòmiques, municipals i generals del 2007 i el 2008. El magistrat condemna l’exsecretari general dels populars valencians Ricardo Costa a quatre anys de presó i absol l’exvicepresident de la Generalitat, Vicente Rambla.

Aquesta és la segona condemna de la justícia sobre el Partit Popular que se suma a la coneguda com a “Època 1” i que ha provocat la moció de censura que ha posat fi a la carrera política de Mariano Rajoy i ha fet pujar Pedro Sánchez a la Presidència del Govern.

De la trama Gürtel, la que va ajudar a aconseguir els diners negres per al partit polític, han estat condemnats Álvaro Pérez “El Bigotes” a seis anys i nou mesos i Francisco Correa a cinc anys i tres mesos després d’haver col·laborat en l’esclariment dels fets.

Els nou empresaris que van reconéixer els fets abans del judici i que van forçar la resta dels acusats a assumir una part dels delictes eludiran la presó després d’haver pagat una multa.

Segons l’escrit d’acusació de la Fiscalia Anticorrupció, el PPCV va pagar a Orange Market un total de 3,4 milions d’euros per l’organització d’esdeveniments i els actes de campanya per a les eleccions municipals i autonòmiques del 2007 i les generals del 2008. Pel que fa als comicis, precisa que la formació política va abonar 2,03 milions d’euros, dels quals 1,2 milions van ser sufragats pels empresaris.

El líder de la trama Gürtel, amb la seua intenció de col·laborar amb la Justícia, va revelar que la formació política regional, i precisament Costa, els va indicar a qui havien de facturar els actes que van fer si “volien cobrar”. Més enllà van anar Crespo i El Bigotes, que van apuntar directament l’expresident de la Comunitat Valenciana Francisco Camps com el responsable de l’ordre de girar factures falses a tercers.

Una afirmació que va ser corroborada després pel mateix Ricardo Costa, que a més va emfatitzar que va comunicar les decisions de Camps a la direcció nacional del PP. Concretament a l’extresorer Luis Bárcenas, que li va recordar –segons va contar l’exsecretari general del PPCV– que aquestes pràctiques estan prohibides en el partit.

Etiquetas
stats