Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Israel aprovecha hasta el inicio del alto el fuego para continuar la masacre en Gaza
El grupo de León: la conexión entre Quirón, la pareja de Ayuso y el ático de Chamberí
OPINIÓN | 'Los imperios de las galaxias', por Enric González

El Rialto torna a la València obrera dels 80 amb l'espectacle circense i musical 'El fandango de Marx'

Escena de 'El Fandango de Marx'

elDiariocv

El Rialto torna a la València obrera dels 80 amb 'El fandango de Marx', un espectacle circense i musical que puja a l'escenari música popular valenciana de la mà de la Banda Simfònica de la Unió Musical d'Alaquàs, per a posar el focus en la mirada dels qui van viure en la perifèria i parlar de la igualtat, l'exclusió o la migració.

L'obra, de caràcter coral, estarà en el cartell del Rialto del 26 al 30 d'abril. La representació es recolzarà en quatre personatges que habitaran un univers oníric en el qual es relacionen a través del gest, la violència física i la jerarquització de poder i un altre plànol en el qual, a través del text i de diferents nombres circenses, s'abordarà l'univers d'extraradi.

Durant la representació, la Banda Simfònica de la Unió Musical d'Alaquàs interpretarà música popular com a jotes, fandangos o 'cant d'estil' amb més de trenta músics que faran sonar instruments de percussió, de vent o corda.

Així ho han assenyalat este dimarts en la presentació de l'espectacle el director adjunt d'Arts Escèniques de l'Institut Valencià de Cultura, Roberto García; la directora adjunta de Música i Cultura Popular Valenciana, Marga Landete; el director de la Banda Simfònica de la Unió Musical d'Alaquàs, Enric Parreño, i la directora de l'obra, Patricia Pardo.

Malgrat haver circulat per locals independents de la ciutat, esta serà la primera vegada que la companyia de Patricia Pardo actuarà en una sala pública. Després d'haver realitzat diversos espectacles en diferents països com Austràlia, la directora ha manifestat el seu entusiasme per treballar “primer per als valencians i després per a tots els espanyols”.

A més del llenguatge escènic, el fet d'usar música tradicional valenciana pretén “combinar dos expressions artístiques” i conjuminar dos públics diferents“. ”Pensem que és una ocasió ideal perquè se sumen estos dos tipus de públic“, ha assenyalat Pardo qui en la seua tasca de direcció ha decidit combinar diferents gèneres i ”desobeir per a sorprendre al públic“.

Etiquetas
stats