Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El ataque limitado de Israel a Irán rebaja el temor a una guerra total en Oriente Medio
El voto en Euskadi, municipio a municipio, desde 1980
Opinión - Vivir sobre un polvorín. Por Rosa María Artal

El jutge de Taula rebutja el peritatge de l’assassí de Yolanda González que va contractar el cunyat de Barberà

Emilio Hellín Moro, líder ultradretà

Sergi Pitarch

València —

El titular del Jutjat d’Instrucció número 18 de València rebutja que s’aporte cap informe pericial sobre les gravacions de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil incorporades al sumari de cas Taula on s’investiga el presumpte finançament del PP de València, com havien demanat les acusacions.

El jutge també descarta que la petició de la Fiscalia Anticorrupció d’aportar a la causa els antecedents penals del pèrit contractat pel cunyat de Rita Barberá, Emilio Hellín, assassí condemnat de l’estudiant Yolanda González el 1981.

L’instructor del cas Taula considera que Hellín no ha intervingut per a elaborar un informe pericial pròpiament dit perquè “només va autoritzar una diligència de reconeixement i comprovació sobre dades tècniques contingudes en un dispositiu que, per raons excepcionals, s’ha privat de la seua disposició a les parts, i que es va autoritzar en termes amplis, permetent l’auxili a les parts autoritzades del pèrit a elecció seua”. Emilio Hellín va acudir al jutjat a petició de les defenses per comprovar la gravació en què l’exregidora de Cultura, Maria José Alcón, confirma al seu fill el pagament de comissions per al finançament il·legal del PP de València. L’escàndol va saltar en conéixer-se que Hellín, contractat per l’advocat de la defensa José María Corbín i cunyat de la difunta Rita Barberà, havia estat un membre actiu de l’extrema dreta i assassí condemnat de Yolanda González.

El magistrat considera que “qualsevol informació pericial que amb tal caràcter i rellevància es vulga introduir en la causa haurà de proposar-se al jutge i es durà a terme pel pèrit que es designe judicialment”.

Etiquetas
stats