eldiario.es

9

Nou comissions opten al primer premi de Fogueres Especials

La secció reina ha perdut enguany dues comissions per l’increment del mínim per a plantar de 54.000 euros a 60.000

Sèneca-Autobusos, amb 70.000 euros de pressupost, serà el monument més car d’aquesta edició 2016, la meitat del cost d’algunes en el boom econòmic

El presidente de 'Séneca-Autobusos', José Amand, es felicitado por el alcalde de Alicante, Gabriel Echavarri, en presencia de la Bellea del Foc de 2015, Carmen Caballero

El president de 'Séneca-Autobusos', José Amand, és felicitat per l'alcalde d'Alacant, Gabriel Echavarri, en presència de la Bellea del Foc de 2015, Carmen Caballero EFE

La Secció Especial de les Fogueres de Sant Joan d’Alacant ha perdut enguany dues de les comissions que plantaven en aqueixa categoria, perquè el mínim per a accedir-hi és de 60.000 euros, cinc mil més que l’any passat. L’increment s’ha aprovat en la Federació de Fogueres Especials per a millorar la qualitat dels monuments.

El president de la federació, Josep Amand Tomàs, ha detallat a eldiario.es que la decisió de plantar en Primera ha estat adoptada per Foguerer Carolines i Sant Blai-la Torreta. “L’any passat estava en 54.000 euros i enguany és de 60.000. No sabem si les comissions estan millor o pitjor, però sí que volem dignificar la categoria especial elevant el barem”, ha explicat.

Així, ha indicat que en els moments de la crisi es va decidir abaixar el límit després d’uns quants anys en què es van arribar a pagar fins a 130.000 euros per un monument en Especial. “Just el doble que ara. Però no eren el doble de bones, perquè les tècniques han canviat i fa uns anys calia modelar i ara hi ha màquines que avancen la faena i abarateixen els costos”, ha assenyalat Tomàs, que ha certificat que enguany la més cara costarà 70.000 euros.

Serà el monument que posarà en la seua plaça Sèneca-Autobusos, “la resta estan entre els 60.500 de Sagrada Família i els 60.000 euros de les altres”.

Passeig per Especial

Amb dos monuments menys en Especial, enguany el passeig per la Secció serà més curt, però recorrerà tots els barris de la ciutat: Florida-plaça de la Vinya, Florida-Portatge, Hernán Cortés, la Ceràmica, la plaça de Galícia, Sèneca-Autobusos, el polígon de Sant Blai, la Sagrada Família i les Carolines Altes.

“Espere que enguany tinguen bastant presència, categoria, i ja que els pressupostos estan ajustats, que tothom faça un esforç perquè siguen unes grans Fogueres”, espera el president d’Especial.

“Es planten 90 fogueres, però les d’Especial són les més espectaculars, les més visitades, aquelles de què tots opinen, sense desmeréixer les d’altres categories”, indica Tomàs.

Muy Bien, has hecho Like

¿Qué tipo de error has visto?
¿La sugerencia que quieres realizar no está entre estas opciones? Puedes realizar otro tipo de consultas en eldiario.es responde.
Error ortográfico o gramatical Dato erróneo

¡Muchas gracias por tu ayuda!
El equipo de redacción de eldiario.es revisará el texto teniendo en cuenta tu reporte.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha