Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda presiona para que Pedro Sánchez no dimita
Illa ganaría con holgura y el independentismo perdería la mayoría absoluta
Opinión - Sánchez no puede más, nosotros tampoco. Por Pedro Almodóvar

Creix un 30% la presència de pisos turístics a Castelló

Apartamentos en alquiler

Borja Ramírez

0

El nombre creixent de lloguers turístics, que s’han multiplicat en un temps rècord, s’ha convertit en un dels principals reptes per al Consell i les ciutats de la Comunitat. Segons l’Agència Valenciana de Turisme, només aquest últim any, s’ha aconseguit fer aflorar 2.500 apartaments turístics a la província de Castelló que, fins hui, actuaven d’esquena a la regulació.

La Generalitat aposta per la regulació d’aquest tipus de pràctiques i així ho demostra la iniciativa que, des de Turisme de la Comunitat Valenciana i la Federació Espanyola d’Associacions d’Habitatges i Apartaments Turístics (Fevitur, pel nom en castellà)), han posat en marxa un pla d’inspeccions amb l’objectiu de posar fi a l’intrusisme i al frau. La campanya està dotada amb més de 101.700 euros, aportats la majoria –un 90%– per Turisme.

A la província de Castelló el nombre d’apartaments turístics registrats ha passat dels 9.811 de 2015, als 14.159 actuals, i ja absorbeixen un terç dels turistes que trien la província per a les seues vacances. Sota la nova regulació per als lloguers turístics, els ajuntaments tractaran de crear una llista municipal de tots els habitatges regulats de cada localitat.

La necessitat de regular una pràctica que camufla la desregulació salvatge sota una pretesa col·laboració, s’ha demostrat cada vegada més urgent. A la ciutat de València, l’aparició d’aquesta mena de lloguers turístics –la majoria en una situació d’alegalitat– sembla estar directament relacionada amb un augment espectacular del 42% en el preu del lloguer.

Etiquetas
stats