Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La Fiscalia investiga ‘mossegades’ de Carlos Fabra en els patrocinis esportius de l’aeroport de Castelló

Carlos Fabra amb els pilots de l’equip que va patrocinar l’aeroport de Castelló

Toni Cuquerella

Castelló —

L’aeroport de Castelló no va rebre el primer vol comercial fins al mes de setembre passat, i la seua fama mundial va arribar precisament per l’escassetat de vols, però també per la inversió en publicitat que es va fer de la infraestructura, entre les quals patrocinis esportius dels anys 2005 al 2011. Precisament aquests patrocinis de l’empresa pública Aerocas seran investigats per la Fiscalia de Castelló, que ha obert diligències per dilucidar si va haver-hi cobrament de comissions pel, llavors, president de l’entitat Carlos Fabra.

Entre els patrocinats hi va haver el Vila-real CF, que va lluir l’aeroport de Castelló en la camiseta en primera divisió, així com també el CD Castelló, i equips de ciclisme i de motociclisme. Precisament a través d’aquest últim tipus de patrocini, l’equip del pilot castellonenc Álex Debón va rebre 3,67 milions d’euros per a les temporades 2009, 2010 i 2011; i aquest mateix pilot ha guanyat una demanda que va interposar contra Carlos Fabra perquè aquest no li havia tornat un “préstec” de 368.000 euros, quantitat que, segons el senador de Compromís Carles Mulet, és sospitosament el 10% del patrocini que va rebre el pilot amb diners públics.

Mulet va denunciar que Fabra podria haver cobrat un “delme” pel patrocini, i va advertit que “si bé la Diputació tenia un percentatge testimonial en Aerocas, on el gros era de la Generalitat i era per tant qui posava tots els diners, sí que era Fabra qui signava els contractes de patrocini, els feia públics i els rendibilitzava”.

Actualment Carlos Fabra podria veure’s beneficiat d’un polèmic tercer grau penitenciari a pesar que encara no s’ha complit ni la meitat de la condemna que se li va imposar per delicte fiscal.

Etiquetas
stats