Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda presiona para que Pedro Sánchez no dimita
Illa ganaría con holgura y el independentismo perdería la mayoría absoluta
Opinión - Sánchez no puede más, nosotros tampoco. Por Pedro Almodóvar

La jutgessa del tercer grau a Fabra va ser sancionada per pressions per a beneficiar Mario Conde

El expresidente de la Diputación de Castellón, Carlos Fabra

Toni Cuquerella

València —

La jutgessa que ha concedit el tercer grau a Carlos Fabra, María del Prado Torrecilla, va ser sancionada el 2003 durant set mesos per haver pressionat un altre jutge perquè donara els mateixos beneficis penitenciaris a l’exbanquer Mario Conde, hui una altra vegada a la presó. La coincidència, assenyalada pel periodista Antonio Maestre, se suma a la discrepància de criteris entre la jutgessa de vigilància penitenciària del Jutjat núm. 3 de Madrid i la Junta de Tractament de la presó d’Aranjuez –on Fabra està intern des del desembre del 2014– i també de la Secretaria General d’Institucions Penitenciàries.

El ple del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) va suspendre Prado Torrecilla per haver pressionat una altra magistrada, Reyes Jimeno, per a tractar que aquesta concedira el tercer grau penitenciari a Mario Conde, pressions que també estarien confirmades per un altre jutge de vigilància penitenciària de Madrid, que també va al·legar haver-ne rebut.

La jutgessa ha admés la petició de l’exlíder del PP de Castelló, que va iniciar el procés per a obtenir el tercer grau el mes de juliol, i ha donat cinc raons per a concedir aquesta mesura de gràcia a Fabra: que l’intern ha evolucionat favorablement; que ha abonat la seua responsabilitat civil; que té una condemna curta; que té més de setanta anys; i que hi ha poc risc de reincidència.

El judici a Carlos Fabra es va iniciar el 2013, 10 anys després que es presentara la denúncia contra el llavors president de la Diputació de Castelló, una instrucció que va suposar que pel jutjat de Nules, encarregat del cas, hi passaren nou jutges i quatre fiscals. L’últim jutge instructor va arribar a demanar empara al CGPJ perquè l’Audiència Provincial de Castelló deixara de “pertorbar” la seua faena, denunciant que “indirectament” tractaven d’imposar el sobreseïment per suborn de què s’acusava a Fabra.

Etiquetas
stats