Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El jutge condemna en rebel·lia Carlos Fabra per un deute de 370.000 euros

Álex Debón, a l’esquerra, i Carlos Fabra, segon per la dreta, en un acte de l’equip de motos que va patrocinar l’aeroport de Castelló.

Voro Maroto

L’expresident de la Diputació de Castelló, Carlos Fabra, ha estat condemnat a tornar 370.000 euros a Álex Debón, un pilot de motos que va rebre diners per mitjà de patrocinis de la corporació provincial i de l’aeroport de Castelló.

El Jutjat de Primera Instància número 4 considera un fet provat que Debón va prestar a Fabra 360.000 euros en un lliurament per any (125.000 euros; 150.000; 25.000 i 60.000) entre el 2010 i el 2013. L’acord entre tots dos, plasmat en un document, semblava avantatjós per a l’exalt càrrec del PP, actualment a la presó per frau fiscal: només havia de pagar uns interessos del 0,5% anual més euríbor en un context amb fortes restriccions al crèdit.

Fabra, no obstant això, mai no els va pagar. El jutge considera un fet provat que Debón va mirar d’arribar a un acord extrajudicial abans de recórrer al jutjat. Admesa la demanda, l’excapitost del PP valencià va fer cas omís dels requeriments judicials, per això va ser declarat “en situació processal de rebel·lia” i condemnat a pagar el deute més 8.000 euros d’interessos.

El 2011, segons va denunciar EU, l’aeroport de Castelló, que encara no funcionava, va pagar més d’un milió d’euros a l’equip de què formava part Debón. Fabra, en la seua condemna per quatre delictes contra la Hisenda pública, va ser multat amb dos milions d’euros i una indemnització de 700.000, que encara no ha acabat de pagar.

Etiquetas
stats