Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda presiona para que Pedro Sánchez no dimita
Illa ganaría con holgura y el independentismo perdería la mayoría absoluta
Opinión - Sánchez no puede más, nosotros tampoco. Por Pedro Almodóvar

La policia revela reunions de Generalitat, Bancaixa, el fons del gendre de Roig i Broseta per a salvar l'empresa de la F1

Rita Barberá, Bernie Ecclestone i Francisco Camps, amb els empresaris de Valmor Fernando Roig, Jorge Martínez Aspar y José Luis Olivas.

Sergi Pitarch

Al voltant de l'organització de la Fórmula 1 en el circuit urbà de València entre 2008 i 2012 es van moure molts empresaris a la recerca de negoci. El gran esdeveniment capitanejat per Francisco Camps va ser una ruïna per a les arques públiques, però molts emprenedors van guanyar importants quantitats de diners gràcies a l'exclusivitat que els va atorgar el Govern del PP. Les carreres van costar centenars de milions d'euros a les arques públiques, però cap perjudici econòmic privat.

Aixíi, entre les diferents revelacions que realitza la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) de la policia nacional es troba la creació d'un think thank que va intentar canviar el rumb de la Fórmula 1 quan ja s'enfonsava.

Entre els mesos d'octubre a desembre del 2010, quan ja s'havia acreditat que el gran esdeveniment era una ruïna i la Generalitat ja havia assumit el cost del cànon per organitzar el Gran Premi des del 2009, es van celebrar reunions confidencials al despatx de Broseta Advocats. Les trobades van estar presidides pel lletrat Manuel Broseta, a qui la UDEF considera “l'advocat coordinador” de la Fórmula 1. La intenció d'aquestes trobades, segons la policia, era “proposar un nou model de negoci” donades “les pèrdues econòmiques de l'organitzador derivat de l'alt cost del muntatge del circuit urbà i de la no tornada per la venda d'entrades”.

A les trobades, segons l'informe de la policia, va assistir un variat elenc d'empreses de la ciutat de València, juntament amb la mà dreta de Francisco Camps en les negociacions de la Fórmula 1, Belén Reyero, que acudia com a representant de la Societat de Projectes Temàtics de la Comunitat Valenciana (SPTCV), l'empresa pública que abonava el cànon d'organització a Bernie Ecclestone.

Així, en les reunions en el despatx Broseta van intervenir el propi Manuel Broseta i la seua mà dreta Rosa Vidal, així com tres advocats del bufet, entre ells Miguel Navarro, imputat recentment en aquesta causa. També va acudir per part de Bancaixa el seu home fort en l'època, Miguel Morillo, que era director adjunt de societats participades de Bancaixa i després de la fusió amb Caja Madrid coordinador de vicepresidència de Bankia.

De l'empresa organitzadora Valmor, companyia privada amb tres socis -Jorge Martínez Aspar, José Luis Olives (Bancaixa) i Fernando Roig-, va estar present Facundo García de la Quadra.

En les trobades registrades en els correus electrònics confiscats per la policia també va estar Antonio Rodríguez, que fou gerent de l'equip d'anàlisi d'inversions d'Atitlan, el fons d'inversió de Roberto Sègol, gendre de l'empresari Juan Roig. Segons l'informe de la policia, en les reunions “se succeeixen diferents plantejaments analitzant els avantatges i els inconvenients de cadascun en el sentit de si es resol el problema financer de l'empresa pública Circuit del Motor, el deute de Valmor i el risc fiscal de l'IVA de SPTCV”.

Sembla ser que les reunions per al “nou model de negoci” no van ser tan fructíferes com s'esperava posat que la Fómula 1 va continuar donant pèrdues milionàries a l'administració i a Valmor, que en 2012 seria rescatada amb diners públics amb un forat de 31 milions d'euros. Aquesta adquisició encara s'investiga en el jutjat d'Instrucció número 2 de València.

Etiquetas
stats