eldiario.es

9

Mónica Oltra assegura que el Consell és “molt sòlid” i està “blindat” a pesar de la crisi en el PSOE

La vicepresidenta de la Generalitat assegura que el pacte entre PSPV, Compromís i Podem no està en discussió: “El Consell anteposa els interessos dels valencians als del partit”

No tira la tovalla i insisteix en la necessitat de buscar un govern alternatiu al de Mariano Rajoy, encara que evita postular-se sobre qui l’hauria de presidir: “Primer de tot el què i després el qui”

Oltra no tira la toalla y sigue luchando por un gobierno alternativo a Rajoy

La vicepresidenta valenciana i líder de Compromís, Mónica Oltra EFE

“Anteposar els interessos dels valencians als del partit és el que fem en el Consell, i per això no ens afectarà cap crisi de partit”. “L’Acord del Botànic –el pacte entre PSPV i Compromís, amb el suport parlamentari de Podem, que va desallotjar el PP de la Generalitat– té fonaments molt sòlids. Primer de tot, els interessos dels valencians, després, tota la resta”. Així doncs, ha defensat que el govern a la valenciana “funciona” perquè els dos partits que el componen “anteposen els interessos dels ciutadans als interessos partidistes de cada formació”.

Sobre això, ha matisat que ha estat així en dues convocatòries electorals en què Compromís i Podem es van enfrontar al PSPV en les urnes, “i això no canviarà, a pesar dels debats interns que es produïsquen”.

Govern a Madrid

La vicepresidenta de la Generalitat ha deixat clar per activa i per passiva que l’alineament de Ximo Puig amb els crítics de Pedro Sánchez, cosa que podria frustrar, segons alguns, un acord per a formar un govern progressista a Madrid, no afectarà el Consell. “Puc discrepar del que pense o diga el secretari general del PSPV, però sempre estic d’acord amb el que diu el president de la Generalitat”, ha afirmat la número dos de l’executiu valencià en referència a Puig.

Això sí, Oltra, líder de Compromís, ha deixat clara la seua preferència per gairebé qualsevol fórmula que pose fi als cinc anys de mandat de Mariano Rajoy i el PP. “La batalla es perd quan s’abandona, i com que jo sempre tinc esperança, continuaré lluitant per un govern diferent del de Rajoy i el PP de les retallades”, ha dit en Twitter.

En aquest sentit, la vicepresidenta valenciana ha insistit en el fet que no tira la tovalla perquè un nou govern del PP i de Mariano Rajoy “és roí per als valencians, com hem vist en temes com el finançament, les inversions, el deute històric...”. No obstant això, no s’ha postulat sobre qui ha de dirigir aqueix govern alternatiu, si Pedro Sánchez o una altra persona, “són moltes les opcions, però primerament hem de seure i debatre sobre el què i després discutir sobre el qui”.

Per a Oltra, encara hi ha temps d’arribar a un acord i evitar les terceres eleccions, “no volia les segones i no en vull unes de terceres, perquè seria dir als ciutadans que s’han equivocat a l’hora de votar”. Així doncs, ha recordat que tan sols es va tardar un mes a aconseguir l’Acord del Botànic’.

En el cas que es repetiren les eleccions, la líder de Compromís manté –com ja va fer fa uns quants mesos– que haurien de ser uns altres els candidats que representaren els quatre partits principals.

Muy Bien, has hecho Like

¿Qué tipo de error has visto?
¿La sugerencia que quieres realizar no está entre estas opciones? Puedes realizar otro tipo de consultas en eldiario.es responde.
Error ortográfico o gramatical Dato erróneo

¡Muchas gracias por tu ayuda!
El equipo de redacción de eldiario.es revisará el texto teniendo en cuenta tu reporte.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha