Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La campanya dels minimítings

La candidata alacantina d`'A la Valenciana' al Congrés, Rita Bosaho, en un dels actes 'a la fresca'

Laura Martínez

València —

Una campanya light, íntima, austera. Com ja es preveia, en la cursa pel 26J els partits fugen dels grans actes i plantegen una campanya amb nombroses convocatòries, però en espais menuts, lluny de l’exhibicionisme típic de campanya. Ni tan sols A la Valenciana (Compromís-Podem-Esquerra Unida), la candidatura autonòmica més optimista, s’atreveix amb amplis escenaris com va fer en els comicis anteriors.

Diumenge passat la coalició va celebrar el seu míting al pavelló del Cabanyal, amb capacitat per a 3.000 persones, lluny de l’aforament de 10.000 del seu anterior esdeveniment a la Fonteta per al 20D, que en va deixar més de 1.500 al carrer, a pesar de ser desembre. La capacitat de convocatòria de la coalició no es posa en dubte, però ara opten per actes de proximitat, encara que queda per veure què ocorrerà en el míting central, pensat per al dia 17 a Alacant. Mentrestant, A la Valenciana estarà de ruta per 180 municipis en què es mesclaran els representants de les tres formacions i els líders de cada localitat en sopars, actes participatius i fins i tot actuacions musicals.

Ciutadans també defuig els espais amplis i opta per una campanya en les places menudes. Ho va demostrar ja el diumenge Albert Rivera, convocant un míting a les Torres de Serrans i ho acredita l’agenda del partit a la Comunitat. La formació taronja ha organitzat una sèrie de trobades de la ciutadania amb el seu número u, Toni Cantó, sota el lema ‘#CsResponde’, que recorda la seua iniciativa en UPiD “Queda amb Toni”, en què el líder, llavors, de la formació magenta s’oferia per a anar a córrer o a prendre cerveses amb els seus simpatitzants. Cantó estarà el dimarts en les ruïnes de l’antic portal dels jueus (davant d’El Corte Inglés de Colom), a la vesprada a Valterna i el dia 15 al poliesportiu d’Alfafar per respondre a les preguntes que vulguen fer els valencians.

De la seua banda, el PSOE ja va informar que pretenien una campanya amb gairebé la meitat del pressupost i ha escollit fer la campanya sota la fórmula de les assemblees obertes. Segons les xifres del partit, a l’acte d’inici de campanya a Elx van acudir 800 persones. L’acte central està previst per al dia 18 al Parc de l’Oest, poc a veure amb la convocatòria de la Fonteta.

El PP s’ha rendit també a l’austeritat econòmica i de l’espai en aquests comicis. Amb un 30% menys de pressupost, carrer per carrer, seu per seu, poble per poble, molt pròxima al ciutadà, mirant els ulls dels veïns“. Fora també dels espais en què puguen comptar-se els seients. Així ho constata el míting d’inici de campanya de Mariano Rajoy al Club Nàutic de Torrevella, amb prop de 400 assistents. D’altra banda, diferents líders populars faran actes amb Noves Generacions als municipis valencians, com al que va acudir Maria Dolores de Cospedal.

Els partits sembla que entonen un adéu definitiu als grans escenaris com la plaça de Bous a València i passen a espais oberts, com ara parcs, la platja o les places públiques. Llocs més coincidents amb el clima de juny i en què és difícil tenir dades exactes de la cabuda.

Etiquetas
stats