Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Mariano Rajoy contraposa el “vot útil” al PP davant de “la radicalitat i l’extremisme” de Pablo Iglesias

El candidat popular Mariano Rajoy a l'acte que ha protagonitzat a Torrevella

Rubén Peñalba / Miguel Giménez

Alacant / València —

El president de Govern en funcions i candidat del PP a la reelecció ha iniciat la campanya electoral per al 26J amb dos actes a la província d’Alacant, el primer a Santa Pola i el segon a Torrevella. El que fóra un dels bastions dels populars al llarg dels últims 24 anys s’ha convertit en una zona complicada per al Partit Popular.

Rajoy, que ha dit que està “molt content i animat”, ha assegurat a Santa Pola que troba la gent amb “ganes” d’una Espanya “moderada”. Posteriorment el candidat del PP ha protagonitzat un míting a Torrevella davant de centenars d’afiliats i simpatitzants del PP a la província d’Alacant juntament amb el cap de llista per aquesta circumscripció, el ministre d’Afers Exteriors en funcions, José Manuel García-Margallo, el líder provincial del partit, José Císcar, i la presidenta dels populars valencians, Isabel Bonig.

El president del Partit Popular ha començat la seua intervenció recordant que el seu partit va guanyar les eleccions a Alacant, Santa Pola o Torrevella, ciutats en què no governen perquè la resta de les forces es van sumar per evitar-ho: “Votar pel PP és el més útil per a evitar l’extremisme i la radicalitat, la millor aposta per al futur, la moderació”.

Mariano Rajoy tampoc ha deixat passar l’oportunitat d’abanderar de nou la defensa de l’educació concertada, “no pot haver-hi una escola única perquè la societat és plural” –fa a penes uns dies es reunia a la localitat valenciana d’Alfafar amb la Mesa per l’Educació en Llibertat–, i la defensa de la unitat d’Espanya: “La sobirania d’Espanya no la toca ningú”.

També ha advertit del perill dels que “aposten per un govern a la grega”; dels que “van generar la pitjor crisi que ha patit aquest país”; dels que “no han gestionat mai res”; i dels que “generen desconfiança dins i fora de les nostres fronteres”. Tot això sense anomenar en cap moment durant la intervenció Pedro Sánchez, Pablo Iglesias o Albert Rivera.

“Escollir entre estabilitat i el model de Veneçuela”

García-Margallo, que ha començat parafrasejant el president Adolfo Suárez i el seu clàssic “puc prometre i promet”, ha sentenciat que els espanyols han d’escollir entre dues opcions: “L’estabilitat i la Constitució del Partit Popular i una altra, que encapçala Pablo Iglesias i no Pedro Sánchez, que amenaça la unitat d’Espanya, que propugna un model com els de Veneçuela o Grècia i que vol deixar Europa”.

Bonig, de la seua banda, amb un discurs en clau d’oposició al Consell, ha carregat contra els governs “a la valenciana, que semblen més a la veneçolana”, en referència a la Generalitat (que formen el PSPV-PSOE i Compromís) o al de Torrevella, “governs populistes i mentiders que enfronten a la gent i que tenen com a referent un comunisme vell, ranci i sectari”.

Sense visitar Alacant ni Elx

Rajoy evita, com ja va fer en els comicis del desembre, les dues grans ciutats de la província, Alacant i Elx, en què el govern municipal ja no està a les mans del PP des de les eleccions locals del maig del 2015.

No obstant això, a diferència de fa sis mesos, el candidat popular no visitarà Oriola, l’única gran ciutat que governa el PP des que la va recuperar precisament fa un any, i visitarà Santa Pola, a les mans d’una coalició entre PSPV i Compromís, i Torrevella governada per un pentapartit amb Els Verds, PSPV, Somia Torrevella, Esquerra Unida i APTCe.

Etiquetas
stats