Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda presiona para que Pedro Sánchez no dimita
Illa ganaría con holgura y el independentismo perdería la mayoría absoluta
Opinión - Sánchez no puede más, nosotros tampoco. Por Pedro Almodóvar

La requalificació del pavelló Arena de València s’aprovarà aquest mes i inclou el trasllat del col·legi Les Arts

Imatge virtual del projecte de Juan Roig

Carlos Navarro Castelló

València —

0

“En això és igual el partit que estiga, s’uneixen entre ells. Fa dos anys que estem amb aquests, i amb els altres vam tardar cinc anys a fer L’Alqueria del Basket. No em fique més, no?”.

Així va ironitzar el propietari del València Basket, Juan Roig, sobre la lentitud dels processos administratius per a la tramitació del futur pavelló Arena.

No obstant això, la realitat és que només han passat nou mesos des que la promotora Licampa SL, creada específicament per a portar avant el projecte, el va presentar davant els responsables de l’Ajuntament de València.

En concret, va ser el 18 de juliol passat que la mercantil va sol·licitar formalment la modificació del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) per a canviar la qualificació del sòl en què es construirà d’ús dotacional educatiu a sistema general de serveis públics d’ús esportiu.

Des de llavors, s’han recaptat informes de tots els serveis municipals competents per a aprovar l’informe ambiental (novembre de l’any passat) pas previ imprescindible a la modificació efectiva del PGOU.

No obstant això, el mes de març passat Licampa SL va presentar una modificació del projecte que afecta principalment l’aparcament del recinte, que com a novetat tindrà una part en altura, cosa que implicarà alçar un edifici en part de l’actual pàrquing situat al costat del pavelló de la Font de Sant Lluís.

Això ha obligat a fer un segon informe ambiental del projecte, que s’aprovarà divendres en la junta de govern local de l’Ajuntament, segons han informat fonts d’Urbanisme.

Les mateixes fonts han explicat que en aqueix moment s’iniciarà la modificació del PGOU, l’aprovació del qual està prevista per al ple d’abril. Després s’obrirà un període d’al·legacions de 45 dies i després d’aquesta fase, passarà a la Generalitat per al vistiplau definitiu.

“Esperem que per a l’estiu estiga tot resolt, un any després de la presentació del projecte, cosa que suposa un termini bastant raonable per a una operació urbanística que implica la requalificació d’uns quants terrenys”, han comentat.

El projecte inclou la construcció d’un col·legi nou en una parcel·la situada a l’avinguda d’Amado Granell amb Ángel Villena per a traslladar l’actual centre educatiu Les Arts.

Encara que al principi es va preveure un trasllat provisional amb barracons durant les obres per tal com era afectat per la construcció del pàrquing subterrani, i la rehabilitació posterior, finalment s’ha optat per construir un centre nou en la parcel·la esmentada, on estava previst un camp de rugbi nou.

Per fer-ho, es canviarà també la seua qualificació, i passarà de sòl esportiu a educatiu. En el terreny que ocupa actualment el col·legi es durà a terme l’operació inversa, per la qual cosa passarà a ser d’ús esportiu perquè s’hi puga situar en el futur el camp de rugbi previst.

Una vegada aprovada definitivament la modificació del PGOU, començarà el concurs públic per a adjudicar definitivament el projecte, encara que no es preveu que s’hi presente cap altra promotora a més de Licampa SL.

Des de la Regidoria de Patrimoni, que liderarà aquest procés, han assegurat que ja han començat a treballar en els traços generals del concurs per a tindre-ho avançat una vegada l’operació urbanística estiga acabada.

Etiquetas
stats