eldiario.es

Síguenos:

Boletines

Boletines

Menú

Laura Martínez

"Verá, tengo la desgracia de estar siempre contradiciéndome a mí mismo". Periodista o lo que surja. Feminismo y sarcasmo a partes iguales.

  • Reacciones a sus artículos en eldiario.es: 924

Mig centenar d’entitats protegeixen la manifestació per un sistema de finançament nou

Ja són mig centenar d’entitats socials les que donen suport a la protesta per la reforma del sistema de finançament. El pròxim 18 de novembre UGT i Comissions Obreres han convocat una manifestació per un model just, una campanya que han presentat aquest dilluns juntament amb representants de PSPV, Compromís i Podem.

La marxa començarà a Guillem de Castro, al costat del Muvim, i acabarà a les Torres de Serrans, després d’haver canviat el recorregut habitual que acabava a la plaça d’Amèrica per les protestes del PP. La líder dels populars valencians, Isabel Bonig, va considerar que era “un escarni claríssim” que la manifestació acabara a la plaça en què també hi ha la seua seu, així que els organitzadors van decidir modificar l’itinerari per intentar aconseguir el seu suport, que no ha arribat. Tampoc Ciutadans ha confirmat si secundarà la protesta, i la patronal d’empresaris l’ha rebutjada.

Seguir leyendo »

Medio centenar de entidades respaldan la manifestación por un nuevo sistema de financiación

Ya son medio centenar de entidades sociales las que respaldan la protesta por la reforma del sistema de financiación. El próximo 18 de noviembre UGT y Comisiones Obreras han convocado una manifestación por un modelo justo, una campaña que han presentado este lunes junto a representantes de PSPV, Compromís y Podemos.

La marcha comenzará en Guillem de Castro, junto al Muvim, y finalizará en las Torres de Serranos, tras cambiar el recorrido habitual que vencía en la plaza América por las protestas del PP. La líder de los populares valencianos, Isabel Bonig, consideró que era "un clarísimo escrache" que la manifestación terminara en la plaza en la que también está su sede, así que los organizadores decidieron modificar el itinerario para intentar conseguir su respaldo, que no ha llegado. Tampoco Ciudadanos ha confirmado si secundará la protesta y la patronal de empresarios la ha rechazado. 

Seguir leyendo »

Crisi dels refugiats: “Ho anomenen tragèdia, haurien d’anomenar-ho massacre”

Ja és oficial: els programes de reassentament de persones refugiades han expirat. El termini que la Unió Europea va fixar perquè els països membres acolliren una part dels milers de refugiats que han anat arribant a les costes gregues, també.

Els compromisos assumits freguen el ridícul: els estats havien d’acollir de manera obligatòria 98.255 persones arribades a Grècia i Itàlia, segons els acords finals, encara que inicialment es van comprometre a acollir-ne fins 160.000. D’ells, només el 30% (27.600, segons l’últim informe de la Comissió Europea) han arribat als seus països d’acollida. El compliment varia en funció dels països. Els que van adquirir compromisos petits, com ara Malta, amb poc més de 100, han complit la seua paraula; altres com França i Alemanya s’acosten a la quota, mentre que Polònia, Hongria i Bielorússia s’han tancat en banda. A Espanya, a penes se n’han acollit el 13%.

Seguir leyendo »

Crisis de los refugiados: "Lo llaman tragedia, deberían llamarlo masacre"

Ya es oficial: los programas de reasentamiento de personas refugiadas han expirado. El plazo que la Unión Europea fijó para que los países miembros acogieran a parte de los miles de refugiados que han ido llegando a las costas griegas, también.

Los compromisos asumidos rozan lo ridículo: los Estados tenían que acoger de forma obligatoria a 98.255 personas llegadas a Grecia e Italia, según los acuerdos finales, aunque inicialmente se comprometieron a acoger hasta 160.000. De ellos, solo el 30% (27.600, según el último informe de la Comisión Europea) han llegado a sus países de acogida. El cumplimiento varía en función de los países. Los que adquirieron pequeños compromisos, como Malta, con poco más de 100, han cumplido con su palabra; otros como Francia y Alemania se acercan a la cuota, mientras que Polonia, Hungría y Bielorrusia se han cerrado en banda. En España, apenas han sido acogidos el 13%.

Seguir leyendo »

El Magnànim entrega sus premios literarios contra "el triunfo del pensamiento único"

Los ganadores de los premios València y València Nova de la Institució el Magnànim ya pueden ver sus obras editadas. La entidad dependiente de la Diputación de Valencia ha hecho entrega este viernes de los textos, editados por Bromera, Hiperión y Versátil a sus nueve autores, que recogen el galardón en la gala anual.

Para los responsables de la Institución, Vicent Ros y el diputado de Cultura, Xavier Rius, los nueve galardones son especialmente relevantes en un tiempo en el que "el monstruo del pensamiento único está despertando", ya que muestran buena parte de la diversidad de escritores, pese a que sólo hay una galardonada, en femenino. Los responsables recuerdan que es el año que más libros se han editado, aunque lamentan la desigualdad de género y que una de las categorías quedara desierta.

Seguir leyendo »

Els bebés robats també són memòria democràtica

Les Corts valencianes reconeixeran els bebés robats en la Llei de memòria democràtica. El ple de les Corts ha aprovat aquest dijous la norma per a la reparació de les víctimes de la Guerra Civil i del franquisme amb l’oposició del PP i l’abstenció de Ciutadans. Els populars s’encaboten que “no es té en compte les víctimes del Front Popular” i s’ignora la repressió republicana; la formació taronja insisteix que és “manifestament millorable”.

El Govern valencià es compromet amb la Llei de memòria democràtica a exhumar més de 300 fosses comunes existents al territori valencià per a identificar 11.000 víctimes de la Guerra Civil i de la repressió franquista. D’acord amb les famílies, es finançaran els treballs d’identificació i, si s’advertira la comissió d’un delicte com el d’execucions clandestines, es denunciarà en el jutjat. A més, preveu la recuperació del dret “a la veritat, la justícia, la memòria i la reparació”, a través d’una Comissió de la Veritat autonòmica i la sol·licitud al Govern central d’una per a tot l’Estat.

Seguir leyendo »

Los bebés robados también son memoria democrática

Las Corts valencianas reconocerán a los bebés robados en la ley de Memoria Democrática. El pleno de les Corts ha aprobado este jueves la norma para la reparación de las víctimas de la Guerra Civil y del franquismo con la oposición del PP y la abstención de Ciudadanos. Los populares se empecinan en que "no se tiene en cuenta a las víctimas del Frente Popular" y se ignora la represión republicana; la formación naranja, insiste en que es "manifiestamente mejorable".

El Gobierno valenciano se compromete con la Ley de Memoria Democrática a exhumar más de  300 fosas comunes existentes en territorio valenciano para identificar a 11.000 víctimas de la Guerra Civil y de la represión franquista. De acuerdo con las familias, se financiarán los trabajos de identificación y, si se advirtiera la comisión de un delito como el de ejecuciones clandestinas, se denunciará en el juzgado. Además, prevé la recuperación del derecho "a la verdad, la justicia, la memoria y la reparación", a través de una Comisión de la Verdad autonómica y la solicitud al Gobierno central de una para todo el Estado. 

Seguir leyendo »

L'Advocacia de la Generalitat denunciarà en la Fiscalia l'assetjament de l'extrema dreta a Mónica Oltra

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat aquest dijous durant la sessió de control en les Corts que l'Advocacia de la Generalitat denunciarà davant la Fiscalia l'assetjament patit en la nit del passat dimecres per la vicepresidenta Mónica Oltra, quan un grup de persones d'extrema dreta es va plantar en la porta de la seua casa amb les cares tapades portant una gran bandera d'Espanya i cantant a crits cançons "per la unitat d'Espanya" i acusant a Oltra i Compromís de voler "trencar Espanya", per si fóra constitutiu d'un possible delicte d'odi.

"No anem a consentir que un grup de feixistes posen en perill la democràcia", ha assegurat el cap del Consell, qui insistia: "No consentirem ni els actes del 9 d'Octubre [quan un grup d'ultres de l'extrema dreta van rebentar la manifestació convocada per col·lectius nacionalistes i d'esquerres i van agredir alguns participants en la marxa], ni les agressions d'ahir a la vicepresidenta. No consentirem que el feixisme torne als carrers".

Seguir leyendo »

La Abogacía de la Generalitat denunciará en la Fiscalía el acoso de la ultra derecha a Mónica Oltra

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciado este jueves durante la sesión de control en las Corts que la Abogacía de la Generalitat denunciará ante la Fiscalía el acoso sufrido en la noche del pasado miércoles por la vicepresidenta Mónica Oltra, cuando un grupo de personas de extrema derecha se plantó en la puerta de su casa con las caras tapadas portando una gran bandera de España y cantando a gritos canciones "por la unidad de España" y acusando a Oltra y Compromís de querer "romper España", por si fuera constitutivo de un posible delito de odio.

"No vamos a consentir que un grupo de fascistas pongan en peligro la democracia", ha asegurado el jefe del Consell, quien insistía: "No consentiremos ni los actos del 9 de Octubre [cuando un grupo de ultras de la extrema derecha reventaron la manifestación convocada por colectivos nacionalistas y de izquierdas y agredieron a algunos participantes en la marcha], ni las agresiones de ayer a la vicepresidenta.  No consentiremos que el fascismo vuelva a las calles".

Seguir leyendo »

Va ser la diputada del PP Beatriz Gascó una treballadora zombi de Ciegsa?

La contractació de persones afins al PP que no acudien al seu lloc de treball va ser una pràctica habitual durant els anys en què aquest partit controlava les institucions. Els treballadors zombi, com se’ls ha anomenat després, s’investiguen en les empreses públiques Imelsa, dedicada a l’impuls econòmic local; Emarsa, responsable de la depuradora de Pinedo , i Ciegsa, orientada la construcció de les escoles públiques. Les tres trames, ara en els tribunals, estan lligades al finançament il·legal del PP.

En el cas de Ciegsa, investigada també en les Corts valencianes, han anat apareixent nous actors implicats. Al juny, els portaveus del PSPV, Compromís i Podem van denunciar tres nous assessors que no hi anaven a treballar . L’últim cas a què s’apunta és el de Beatriz Gascó, diputada del PP, exdirectora general d’Educació i excoordinadora de l’àrea d’educació en el gabinet de premsa de la Conselleria. Paradoxalment, Gascó va comparéixer dilluns passat en la comissió parlamentària.

Seguir leyendo »