eldiario.es

Menú

Colau invoca l’esperit del 15M per convertir-se en l’alcaldessa de la “gent comuna”

Remarca que l’enemic no és CiU sinó l’abstenció i que la victòria de diumenge que ve pot anar d’un vot

Contraposa la campanya de la il\·lusió de Barcelona En Comú a la campanya de la por i dels atacs personals de Trias

- PUBLICIDAD -
Ada Colau ha omplert la Plaça Catalunya en l'acte central de la seva campanya / ENRIC CATALÀ

Ada Colau ha omplert la Plaça Catalunya en l'acte central de la seva campanya / ENRIC CATALÀ

A quatre dies de les eleccions i amb un escenari electoral més obert que mai, Ada Colau és conscient que la seva victòria a les urnes pot anar d’un vot. Per això, la cap de cartell de Barcelona En Comú ha reiterat la seva crida a la mobilització del vot abstencionista recalcant que per primera vegada “la gent comuna” pot guanyar les eleccions del 24M. El lloc triat per demanar per enèsima vegada el suport dels electors ha estat la plaça Catalunya, un escenari emblemàtic que fa quatre anys va acollir les protestes del moviment del 15M a Barcelona i l’esperit del qual Colau ha invocat aquest dimecres en el seu acte central de campanya. “Ser en aquesta plaça emociona”, ha afirmat.

Colau, que ha arribat al míting en metro, no ha dubtat a definir com “una oportunitat històrica” la possibilitat que diumenge que ve es converteixi en la primera alcaldessa de Barcelona i ha deixat molt clar que el principal obstacle perquè això no acabi sent una realitat no és CiU –a qui per cert no ha esmentat en cap moment-  sinó la desmobilització del vot progressista. “Per primera vegada els que no hem guanyat mai podem guanyar. La clau de la victòria és la mobilització i el nostre enemic no és cap sigla sinó la desil·lusió i la decepció”, ha remarcat davant més de 4.000 persones, segons fonts de l’organització, que han omplert gran part de la plaça malgrat el fred i l’amenaça de pluja.

Ada Colau s'ha rodejat de personatges relevants afins a la seva candidatura / ENRIC CATALÀ

Ada Colau s'ha rodejat de personatges relevants afins a la seva candidatura / ENRIC CATALÀ

L’alcaldable de Barcelona En Comú ha insistit a donar un missatge en positiu i, evocant els centenars de concentracions i protestes ciutadanes que s’han celebrat a la plaça més famosa de la capital catalana, no ha dubtat a presentar-se com la futura alcaldessa dels barcelonins que no es resignen. “Per molt que vulguin que ens creiem que no hi ha res a fer, no ens resignarem a una Barcelona d’aparador, a que els nostres joves hagin de marxar contra la seva voluntat, a la mort i al patiment de la Patrícia Heras, a l’atur, a la precarietat, als desnonaments ni a que l’Ajuntament sigui la finca privada d’uns pocs”, ha remarcat.

L’acte central també ha servit per fer balanç de la campanya. Conscient del nerviosisme que ha generat en CiU la irrupció amb força de la seva candidatura i la possibilitat que apunten algunes enquestes que Ada Colau pugui arrabassar l’alcaldia a Xavier Trias per la mínima, la candidata de Barcelona En Comú ha recordat que la federació nacionalista encara té uns dies per intentar criminalitzar-la. “Ens diran que crispem, voldran mobilitzar el vot de la por, intentaran provocar-nos, deformaran el que diem, però no ens distrauran del nostre objectiu. Davant de la seva campanya de la por, la nostra és la campanya de la il·lusió”, ha sentenciat.

La gent ha respost massivament a la convocatoria de l'acte central de la seva campanya / ENRIC CATALÀ.jpg

La gent ha respost massivament a la convocatoria de l'acte central de la seva campanya / ENRIC CATALÀ

Colau, que ha optat per fer un míting breu, ha acusat els socialistes de “traïció” i ha els ha responsabilitzat d’haver fomentat l’abstenció que fa quatre anys va acabar donant la victòria a Trias. “A qui l’interessa que estem deprimits? L’interessa a qui acumula poder i privilegis des de sempre”, ha assegurat. Davant d’aquest panorama, la candidata de Barcelona En Comú s’ha postulat com l’única alternativa possible. “Com a veïna, com a dona, com a filla, com a mare d’un nen preciós i com a companya de l’Adrià, amb tota la humilitat del món i tota la determinació us dic que jo vull ser l’alcaldessa de Barcelona i demostrar que l’impossible és possible”, ha remarcat.

Nacho Vega, Santiago Auserón, Lidia Pujol, Marinah, le Petit Ramon, Maria Arnal i Moisès Baiget són alguns dels artistes que han acompanyat Colau en el seu míting central de campanya. Tanmateix, la vaga convocada pels músics per reivindicar la rebaixa de l’IVA cultural ha fet que cap d’ells hagi actuat en directe per a decepció dels assistents.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha