Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Manifestació a Barcelona per la República i l'autodeterminació

Pancarta inicial de la  manifestació antimonàrquica

elDiario.es Catalunya

Barcelona —

Unes 4.000 persones, segons els organitzadors, han participat en la mobilització, seguida de prop per diverses dotacions de Mossos d'Esquadra. La marxa ha sortit de la Plaça de la Universitat amb el lema: “cap pacte, cap rei, el poble català decideix”. El manifest previ a la manifestació considera que els darrers esdeveniments demostren que el règim sorgit dels pactes de 1978 està esgotat.

En la presentació de la manifestació, els portaveus de les organitzacions convocants, rosa Cañadell i Carles Riera emfasitzaven la reclamació de la igualtat entre homes i dones i l'exigència de sobirania política. En aquest sentit recordaven que l'ex rei Joan Carles I va ser nomenat pel dictador Francisco Franco i que el nou monarca ho és sense cap legitimació democràtica dels pobles de l'Estat Espanyol. La monarquia espanyola, que consideren continuació del règim instaurat pel dictador és una institució no democràtica i caduca i, en relació amb Catalunya reclamen el dret de lliure determinació que permeti fixar al poble la seva relació amb el conjunt dels pobles del món.

Entre les organitzacions convocants hi ha ERC, ICV, EuiA i la CUP, i les seves joventuts, entre les que tenen representació al Parlament de Catalunya. També hi ha altres entitats, com Intersindical-CSC, Comissió Internacional de Ciutadans Europeus (ICEC), Ara o Mai, Catalunya diu prou, Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC), Treballadors per la Independència (sectorial laboral de l'Assemblea Nacional Catalana), Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), Partit dels i les Comunistes de Catalunya (PCC), CIEMEN, Arran, Endavant, Moviment de Defensa de la Terra (MDT), Coordinadora Sindical Obrera (COS), CADCI, Procés Constituent, Solidaritat Catalana per la Independència (SI), Sobirania i Progrés, Federació Nacional d'Estudiants de Catalunya (FNEC) i la Fundació Francesc Macià.

Etiquetas
stats