Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Pablo Iglesias creu que s'ha intentat “domesticar” Podemos

11ª Assamblea Nacional d'ICV. Lluís Rabell,Pablo Iglesias,Mònica Oltra i Ada Colau.

Enric Bonet

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ha assegurat aquest dissabte sobre les negociacions per formar un nou Govern: “No ens vendrem”. Ho ha dit davant de més d'un centenar de persones durant una reunió amb els cercles de l'organització a Catalunya, en què el líder de Podemos i el d'Organització, Pablo Echenique, han estat càlidament rebuts amb crits de “No volem pacte”.

“Han volgut domesticar-nos”, ha afirmat Pablo Iglesias davant d'un públic entregat. El líder de Podemos ha recordat que no van entrar en política fa dos anys per “triar entre 'Guatemala i Guatepeor”. Ha afirmat, a més, que el més còmode seria passar a l'oposició, però que Podemos es va presentar a les eleccions perquè creu que “les coses es poden canviar des de les institucions”, i ha destacat el paper fonamental de Catalunya en el resultat del partit en les generals.

Autonomia en les primàries a Catalunya

Iglesias ha aprofitat per dir també que no es posicionarà a favor de cap candidat per dirigir el partit a Catalunya. “No prendrem partit a les eleccions del Consell ciutadà a Catalunya”, ha manifestat. I d'aquesta manera ha aclarit que ni Raimundo Viejo ni Jéssica Albiach són els candidats preferits de la direcció del partit a Madrid davant d'Albano Dante, que segons els rumors era un candidat menys apreciat pels líders nacionals de Podemos.

Pablo Iglesias ha reconegut que es van equivocar quan la direcció central va prendre partit en l'elecció dels secretaris autonòmics de Podemos. Una autonomia que demostra el nou enfocament del partit després de l'elecció de Pablo Echenique com a secretari d'organització, que atorga de més autonomia als cercles i a les direccions autonòmiques.

Bona sintonia amb els seus aliats catalans

Després de la conclusió de la seva trobada amb els cercles catalans, Pablo Iglesias ha participat com a convidat a l'Assemblea Nacional d'ICV, on ha comparegut al costat d'Ada Colau i Mónica Oltra. En la seva intervenció, el líder de Podemos ha dit que “és molt bonic veure des de la distància el procés polític que s'està donant a Catalunya”. Però ha matisat que és prioritari que cada organització mantingui el seu ADN. Ha dit això fent referència al nou partit català que vol impulsar la formació d'Ada Colau amb Podem i ICV.

Per la seva banda Colau ha dit que ningú ha de “sacrificar qui és”. “Necessitem totes les trajectòries i cal que tots fem un gran salt endavant, perquè així ho han demanat els ciutadans”, ha dit.

Denúncia a Albiol

A més, el líder de Podemos, Pablo Iglesias, ha anunciat aquest dissabte que denunciarà al coordinador del PP català, Xavier Garcia Albiol, per acusar-lo de rebre diners “tacats de sang” de Veneçuela per exportar el model bolivarià a Espanya. “Els denunciarem”, ha respost a la pregunta feta des del públic de si es prendran mesures contra les declaracions que va fer Xavier García Albiol aquest divendres a TVE, on va qualificar el líder de Podemos de persona “sense ètica, ni principis, ni respecte per les institucions”.

Minuts després, el líder del PP al Parlament, Xavier García Albiol, ha afirmat que seguirà dient que Podemos es finança amb diners tacats de sang si es confirmen les informacions publicades sobre el finançament veneçolà de Podemos: “No deixaré de dir el que pensen la majoria de catalans ”.

Etiquetas
stats