Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Partits i militants d'esquerres catalans fan front comú pel doble Sí Sí el 9N

Participants en l'acte final de la campanya Esquerres pel Sí Sí      Foto: Cup

elDiario.es Catalunya

Barcelona —

Cares conegudes de tots els partits d'esquerres al Parlament, junt amb activistes socials i persones pertanyents al món de la cultura han dialogat de dos en dos mostrant els seus arguments per defensar la independència de Catalunya des del punt de vista de l'esquerra. Cares conegudes com Joan Tardà (ERC), David Fernández (CUP), David Companyon (EuiA) i Sara Vilà (ICV), han compartit escenari amb representants d'organitzacions de l'esquerra sociològica, com Teresa Forcades, (Procés Constituent), Jaume Asens (Guanyem Barcelona), o Toni Comin (ex PSC), , Pau Llonch (PAH) o Isabel Pallarés (I-CSC) han debatut de dos en dos els motius pels que creuen que el procés independentista ha de contribuir al trencament de l'estatu quo en el sentit de construir un projecte basat en més justícia social. L'acte ha estat moderat per l'acot Juanjo Puigcorbé.

Militants i activistes procedents de tradicions i cultures polítiques diferents han coincidit en les seves intervencions en valorar que el procés independentista suposa una oportunitat per a trencar amb la transició i anar cap a la constitució d'una República Catalana que comporti una democràcia no sols política sinó econòmica que faci possible superar l'actual situació amb la promoció d'aspectes com sistemes públics en educació i ensenyament, la garantia del dret a l'habitatge, pensions públiques i llocs de treball dignes i amb drets.

Espai comú

Esquerres pel Si Si, centren la seva activitat en aconseguir la mobilització més àmplia possible per al 9 de novembre. Tanmateix, en l'acte s'han escoltat intervencions en què es reclama que des de les diferencies existents es treballi per articular un espai comú.

Esquerres pel Si Si, ha aconseguit en poc temps que unes 60 entitats hagin donat suport al seu manifest i, a títol personal ho hagin fet més de 700 persones de tots els àmbits, des de periodistes i escriptors com Antonio Baños, o ex eurodiputats com Raül Romeva, intel·lectuals com Manuel Delgado o Elisenda Paluzié, entre d'altres.

En poc temps s'han creat nuclis de l'agrupació unitària en diverses localitats del Principat on les darreres setmanes s'han fet presentacions.

Etiquetas
stats