eldiario.es

Menú

Centenars de persones protesten a Mataró contra del desmantellament del servei sociosanitari

Els carrers de Mataró s’omplen de gent en contra del trasllat de 40 llits de convalescència del centre de Sant Jaume a l’Hospital de Mataró 

Segons la Coordinadora en Defensa de la Sanitat Pública el Pla de Reequilibri dissenyat pel Departament de Salut suposaria perdre 40 llits d’aguts

- PUBLICIDAD -
Centenars de persones és manifesten a Mataró

Centenars de persones és manifesten a Mataró SANDRA LÁZARO

“L’hospital Sant Jaume no es toca”, així de contundents s’han mostrat al voltant de 700 manifestants aquest dissabte per la tarda en una llarga manifestació a Mataró. La marxa ha començat a l’estació de Renfe i ha acabat a dins de l’hospital sociosanitari Sant Jaume i Santa Magdalena.

Al crit de “retallar en sanitat és assassinar”, els participants vinguts de diverses poblacions han demanat que Mataró disposi d’un centre sociosanitari públic i s’han oposat al desmantellament del centre Sant Jaume, és a dir, al trasllat de 40 llits de convalescència a l’Hospital de Mataró.

Amb aquesta mobilització la Coordinadora en Defensa de la Sanitat Pública de Mataró i el Maresme, espera frenar el Pla de Reequilibri 2015-2017 impulsat pel Departament de Salut, que entre d’altres coses implicaria desplaçar 40 llits del centre sociosanitari a l’Hospital de Mataró. Aquest mesura suposa, segons el comitè de treballadors de l’hospital, la pèrdua de 40 llits d’aguts de l’hospital general, el que consideren una retallada i un desmantellament del sistema sanitari públic del Maresme.

Els manifestants entren al centre Sant Jaume per ocupar-lo

Els manifestants entren al centre Sant Jaume per ocupar-lo SANDRA LÁZARO

En arribar al centre Sant Jaume un membre de la organització ha llegit un manifest, i ha senyalat que hi ha una sèrie d’accions, com que una unitat d’aguts de l’Hospital de Mataró estigui ja buida o les negociacions amb empreses privades per part del Consorci, que els fan creure que el Pla segueix endavant. “Els llits buits a l’hospital de Sant Jaume i les derivacions a altres centres” són altres factors que els fan pensar que no hi ha cap intenció per part del Govern de parar el desplaçament d’aquests 40 llits.

Segons fonts del comitè d’empresa, perdre llits de l’Hospital de Mataró podria suposar que el centre hospitalari, amb una àrea de referència de més de 320.000 habitants, no pogués fer front a la demanda assistencial, sobretot en els moments de major activitat. Temen que això acabi provocant derivacions a centres privats del territori. De fet, des de la Coordinadora han declarat en la lectura del manifesten que ja “es deriven pacients a empreses privades i es mantenen llits buits a l’Hospital Sant Jaume”.

Manifestació a Mataró en defensa de la sanitat pública

Manifestació a Mataró en defensa de la sanitat pública SANDRA LÁZARO

La manifestació, recolzada per Marea Blanca de Catalunya, ha començat a les sis de la tarda i ha estat acompanyada d’un grup de percussió que ha seguit tota la desfilada. A la manifestació si ha pogut veure David Bote, alcalde de Mataró. Els centenars de participants que han vingut de fora de la ciutat han arribat amb tren, en una campanya organitzada per Marea Blanca i que ha arrencat a les 16.50 a l’Hospitalet de Llobregat. L a marxa ha acabat amb l'ocupació del centre Sant Jaume. 

Aquesta és només una de les mobilitzacions que la Coordinadora ha preparat per aquesta setmana per fer front al Pla de Reequilibri dissenyat pel Departament de Salut. A banda d’això, el govern català va suspendre l’autonomia del Consorci Sanitari del Maresme a meitats d’octubre després de justificar un dèficit de dos milions i mig d’euros.

Segons fons del comitè d’empresa la suspensió d’autonomia permetria aplicar el Pla de Reequilibri, i per tant, el desmantellament dels 40 llits d’aguts.

Malgrat tot, el govern municipal va rebutjar en una votació al ple la decisió de la Generalitat de suspendre l’autonomia del Consorci. L’Ajuntament també va presentar una moratòria que insta al Departament de Salut a parar el pla directori i per tant el desmantellament dels llits.

 

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha