Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
Sobre este blog

El Diari del Treball es un blog con voluntad de reflejar, tanto desde la información como la opinión, la lucha por preservar los derechos laborales y económicos que la crisis pone ahora en peligro. El blog está coordinado por el periodista Tomeu Ferrer.

Llegir el Diari del Treball en català aquí.

L’ERTO a Panrico no convenç els treballadors, que mantenen la vaga

Els treballadors de Panrico mantenen la vaga tot i la última oferta de l'empresa   /Efe

elDiario.es Catalunya

Barcelona —

[if gte mso 9]> Normal 0 21 false false false ES X-NONE X-NONE

[if gte mso 9]>

Els treballadors de Panrico, en vaga des de fagairebé set mesos, mantenen la vaga indefinida malgrat que la direcció del’empresa ha anunciat que presenta un Expedient de Regulació d’Ocupació Temporald’Ocupació (ERTO). Aquesta iniciativa podia permetre als treballadors afectatsacollir-se al subsidi de desocupació i, al mateix temps suposava acceptar queels empleats iniciessin la producció.

La decisió de l’empresa s’ha vist ambdesconfiança pels treballadors, que temen que si accepten d’entrada la propostala seva situació empitjori, segons han manifestat a aquest diari. Igualment, elconseller d’Empresa i Ocupació de la Generalitat, Felip Puig, ha mostrat laseva contrarietat per la decisió unilateral de Panrico. El Govern havia citatempresa i treballadors per divendres en la darrera reunió de mediació.

Davant l’estranya situació que s’ha produït,els treballadors han decidit mantenir sense canvis les seves mobilitzacions.Així, Sabadell serà el marc de la propera manifestació convocada per l’assemblead’empleats de la fàbrica de Santa Perpètua de Mogoda. En el mateix sentit, elcomitè d’empresa té pensat escoltar les propostes que faci la direcció en lareunió de divendres.

La situació és tensa per als treballadors, queviuen amb dificultat la seva vaga després de set mesos de protestes. Però,l’empresa també voldria trobar una solució. Actualment tenir la fàbrica deSanta Perpètua aturada està evitant que el grup alimentari que presideix CarlosGila iniciï la seva recuperació, segons les seves pròpies declaracions. A més,Catalunya, un dels mercats més importants per a Panrico manté una baixa tònicade vendes perquè l’efecte de la vaga afecta els consumidors.

Al seu torn, la Generalitat ha deciditaplicar-se a fons davant del que creu que és un perill important per a lacontinuïtat de la indústria a Catalunya.

La darrera sentència sobre el conflicte, emesaper l’Audiència Nacional, no ha fet que els treballadors cedissin en les sevesposicions. La resolució jurídica feiapossible que la direcció de Panrico acomiadés 124 treballadors de la planta catalana,que se sumarien als 30 que ja es van fer efectius durant l’any 2013.

Sobre este blog

El Diari del Treball es un blog con voluntad de reflejar, tanto desde la información como la opinión, la lucha por preservar los derechos laborales y económicos que la crisis pone ahora en peligro. El blog está coordinado por el periodista Tomeu Ferrer.

Llegir el Diari del Treball en català aquí.

Etiquetas
stats