Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

L'assemblea de la CUP que decidirà si investeix Mas té 3.577 inscrits

Imatge del debat nacional que la CUP va celebrar a Manresa el passat 29 de novembre

elDiario.es Catalunya

L'Assemblea Nacional de la CUP per decidir sobre la investidura d'Artur Mas compta amb 3.577 persones inscrites. Aquest gran nombre de participants ha provocat que la reunió s'hagi traslladat finalment de Girona a Sabadell, fet que suposa el segon canvi d'ubicació de l'assemblea, que en un primer moment s'havia de celebrar al Teatre de la Passió d'Esparreguera.

A més, no es votarà amb comandaments a distància, tal com estava previst inicialment, per motius “tècnics i econòmics”, segons ha anunciat aquest dimecres en roda de premsa el portaveu del Secretariat de la CUP, Xevi Generó.

La secretària d'Organització i Economia de la CUP, Natàlia Sánchez, ha concretat que l'Assemblea tindrà lloc a la pista d'atletisme coberta de Sabadell, i que es consultarà a la militància a l'arribar al conclave si vol votar a mà alçada o si, per contra, s'habiliten 50 urnes amb paperetes per efectuar un vot secret. Aquest segon supòsit es donarà si un 25% dels assistents ho demanen.

Estan cridats a votar els militants de la CUP i de la resta d'organitzacions de l'Esquerra Independentista així com els membres de les organitzacions de moviments socials de la Crida Constituent i simpatitzants validats per les assemblees locals. Es preveuen votar quatre escenaris: si cap aconsegueix superar el 50% dels vots, s'eliminarà l'opció menys votada provocant un màxim de tres votacions amb una opció guanyadora.

De les quatre opcions de vot, segons l'exposat la setmana passada, dos són favorables a investir Artur Mas com a president de la Generalitat i dues són contràries.

La jornada de diumenge es presenta maratoniana: de seguir-se l'horari previst, l'assemblea començarà a les 9 del matí amb l'exposició del desenvolupament de les negociacions amb Junts pel Sí i seguirà amb un debat entre els assistents seleccionats de forma paritària per gènere i per organitzacions i assemblees territorials de la CUP. Abans de l'hora de dinar, es procedirà a una primera votació. Si és necessari, després de dinar es continuaria amb les votacions.

Etiquetas
stats