eldiario.es

Síguenos:

Boletines

Boletines

Menú

CATALUNYA

El Constitucional prohibeix a la Generalitat els augments sobrevinguts de la despesa de personal

La sentència considera que l'Estat "pot establir mesures de contenció de la despesa pública" fins i tot quan incideixin en l'autonomia pressupostària de les comunitats

- PUBLICIDAD -
El TC prohíbe a la Generalitat los aumentos sobrevenidos del gasto de personal

El TC prohibeix a la Generalitat els augments sobrevinguts de la despesa de personal EFE

El Tribunal Constitucional ha anul·lat l'incís dels Pressupostos de la Generalitat de Catalunya de 2015 que permet augmentar la despesa de personal més enllà de la despesa autoritzada per a l'exercici per tal de posar en funcionament nous serveis.

El Ple del Tribunal Constitucional ha decidit, per unanimitat, declarar la inconstitucionalitat i nul·litat d'aquest incís dels pressupostos catalans i estimar així el recurs presentat pel Govern central.

L'executiu va argumentar que l'article recorregut contradiu el que disposa la Llei de pressupostos generals de l'Estat pel 2015, que expressament prohibeix "qualsevol despesa en matèria de personal que comporti un increment global de la massa retributiva autoritzada per al 2015". Per al TC, l'article vulnera competències exclusives de l'Estat.

La sentència recorda la doctrina constitucional en la matèria segons la qual l'Estat "pot establir mesures de contenció de la despesa pública" fins i tot quan aquestes mesures incideixin en l'autonomia pressupostària de les comunitats autònomes.

La Generalitat i el Parlament de Catalunya van al·legar que l'article impugnat "només permetria la creació de nous serveis públics si això no comporta un increment global de la plantilla de personal del sector públic català" i "si prèviament s'ha reduït la despesa de personal en altres serveis ".

Pel TC no cal interpretar l'incís qüestionat, tal i com proposaven la Generalitat i el Parlament de Catalunya. El text conté "una excepció a la regla general que impedeix ampliar la plantilla si comporta un increment de les despeses", afegeix.

No obstant això, la declaració d'inconstitucionalitat de l'incís recorregut, diu també el TC, no impedeix a la Generalitat "posar en funcionament nous serveis públics si la instauració d'aquests nous serveis no comporta increment de despeses de personal".

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha