Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
Sobre este blog

La secció que es proposa pretén ser un espai dedicat a tot el relacionat amb les festes de València, en el qual les Falles i tots els sectors culturals vinculats a les mateixes tinguen un especial protagonisme.

Més vies d'evacuació en les mascletades de Falles per a unes festes més segures

Imatge d'una mascletà.

Carlos Navarro Castelló

La Regidoria de Protecció Ciutadana de València ha avançat aquest dimarts el nou Pla de Seguretat previst per a les pròximes mascletades en la plaça de l'Ajuntament en mantenir-se el nivell 4 d'alerta antiterrorista i l'afluència multitudinària de públic.

El nou dispositiu està consensuat entre Policia Local, Policia Nacional, Bombers i Protecció Civil però també ha cercat el consens amb les comissions falleres afectades per les noves mesures de seguretat, que seran les que planten els seus monuments en els carrers de Marquès de Sotelo i Periodista Azzati, veient-se obligades a desplaçar-los.

“Hem cercat el consens prioritzant la seguretat perquè tothom entén que la seguretat és, ara mateix, la prioritat per a la pròxima edició de les Falles”, ha indicat la regidora de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato abans d'avançar els detalls del nou pla de seguretat que preveu la implantació de dues vies d'emergència, en el carrer de la Sang i, com a novetat, una altra en el carrer de les Barques i estableix fins a cinc vies lliures d'obstacles i quatre d'evacuació.

Les vies lliures d'obstacles, que actualment es troben en fase d'estudi molt avançat, se situarien en els carrers de Sant Pau, Marquès de Sotelo, Passeig de Russafa, Sant Vicent des de Plaça de l'Ajuntament fins a la plaça de la Reina i finalment, Maria Cristina fins a plaça del Mercat.

Es tracta de carrers en les quals no ha d'haver-hi obstacles que dificulten l'eixida de públic des de la plaça de l'Ajuntament. Quant a les vies d'evacuació, aquestes se situaran en els carrers d'En Llop, Cotanda, Periodista Azzati i Llúria.

“Estem treballant estretament amb les comissions falleres afectades pel nou pla de seguretat” ha destacat Anaïs Menguzzato, regidora de Protecció Ciutadana, que ha indicat que tant el col·lectiu faller com els comerciants “han entès que hem de treballar en les Falles més segures possibles”, ha afirmat la responsable de l'àrea de Protecció Ciutadana que ha destacat “la bona voluntat i predisposició de totes les parts per a cercar solucions”.

Sobre este blog

La secció que es proposa pretén ser un espai dedicat a tot el relacionat amb les festes de València, en el qual les Falles i tots els sectors culturals vinculats a les mateixes tinguen un especial protagonisme.

Etiquetas
stats