Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Compromís demana la dimissió del vicepresident de la Diputació d’Alacant per la trama de Fitur

Eduardo Dolón, vicepresident de la Diputació d’Alacant.

elDiariocv

Compromís ha demanat la dimissió del vicepresident de la Diputació d’Alacant, Eduardo Dolón, per “conéixer i intentar amagar” les presumptes irregularitats en les concessions del departament de Turisme en la trama de Fitur.

Segons la coalició, que dimecres portarà la documentació a la Fiscalia, la corporació provincial va adjudicar faenes per més de tres milions d’euros a empreses amb la seu a Bilbao sense respectar els procediments previstos per la llei.

Dolón era el president de la comissió d’investigació oberta sobre la gestió del PP en el mandat anterior. En una sessió, va ser preguntar per Gerard Fullana, representant de Compromís: “Ha tret el Partit Popular cap conclusió de la documentació que té al seu despatx i que és la mateixa de què disposa Compromís?”.

“Com Compromís, el PP traurà les conclusions que crega convenients”, va contestar Dolón, segons la coalició. Després, va provar de netejar de tota sospita la gestió del seu partit demanant la inclusió d’aquesta frase en el dictamen de la comissió: “Vista tota la documentació, la conclusió del grup del Partit Popular és que tot es va fer correctament”.

A la vista d’aquesta actitud, Compromís pensa que és “indispensable que el president de la Diputació, César Sánchez, demane la dimissió a Dolón i que done la cara i explique per què no van denunciar res si tenien tota la documentació en el seu poder”.

La coalició ha anunciat que continua investigant l’afer, en què ha trobat fraccionament de contractes per davall del màxim de 12.000 euros vigent en aquell moment, adjudicacions sense publicitat, concursos a què es van presentar empreses de la mateixa trama i baremacions que acabaven atorgant el contracte a l’oferta més cara.

Les presumptes irregularitats es van detectar en el patronat de Turisme mentre era presidit per José Joaquín Ripoll, ara processat per diversos temes de corrupció. Sebastián Fernández era el diputat de Turisme.

Etiquetas
stats