Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
Sobre este blog

El blog Opinions pretende ser un espacio de reflexión, de opinión y de debate. Una mirada con vocación de reflejar la pluralidad de la sociedad catalana y también con la voluntad de explicar Cataluña al resto de España.

Llegir Opinions en català aquí.

“Quan els polítics fan riure, els humoristes han de fer política”

L'espectacle "L'editto bulgaro", a Barcelona

Toni Polo

Algú, a Televisió Espanyola, va arribar a pensar que el milió i mig de persones manifestant-se a Barcelona en la Diada Nacional de Catalunya, el passat 11 de setembre, eren una notícia digna de figurar en la zona mitjana de l’escaleta del Telediario de les nou de la nit. A aquella hora, Barcelona i tot Catalunya eren encara un batibull de gent amunt i avall després d’una manifestació que ha assenyalat un punt d’inflexió en la política catalana i espanyola. A la televisió pública, a aquella hora, obrien l’informatiu amb la visita del primer ministre de Finlàndia i la bona sintonia que va tenir amb Rajoy; i van passar a l’aniversari dels atemptats de l’11-S; i després a la moratòria de Brusel.les a Portugal per complir l’objectiu de dèficit zero; i, com no, van repassar els darrers detalls del cas José Bretón i els fills desapareguts. Tot abans de dir que Catalunya va ser un clam per la independència “i pel pacte fiscal”.

La realitzadora va perdre el cap per amagar entre les altres notícies la que, en altres països (la BBC, a Anglaterra, per exemple) van considerar que havia d’obrir els seu informatius. La destitució de la responsable no amaga, segons com es miri, un canvi en la línia editorial del primer canal de l’Estat. Tot i així…

No són pocs els periodistes de tots els mitjans que, per raons “objectives”, s’han vist despatxats en els últims temps. La situació, de tota manera, no arriba (al menys, no ha arribat) a la que s’ha assolit en altres països. La companyia de teatre La Calòrica, acabada de sortir, com qui diu, de l’Institut del Teatre de Barcelona, ha anat recollint informació sobre un cas especialment sagnant per als artistes com va ser el conegut com a “Editto bulgaro”: el 18 d’abril del 2002 Silvio Berlusconi, llavors primer ministre italià, va declarar que l’ús criminal que l’humorista Daniele Luttazzi i els periodistes Michele Santoro i Enzo Biagi feien als seus espais a la televisió pública italiana era inadmissible i va instar a la direcció de la cadena a emprendre mesures. Els tres comunicadors vans ser acomiadats i els seus programes es van cancel

Sobre este blog

El blog Opinions pretende ser un espacio de reflexión, de opinión y de debate. Una mirada con vocación de reflejar la pluralidad de la sociedad catalana y también con la voluntad de explicar Cataluña al resto de España.

Llegir Opinions en català aquí.

Etiquetas
stats