La participació a la consulta de Podem sobre la confluència amb Colau no arriba al 10%

Albano Dante Fachin, líder de Podem

Només el 7,5% dels inscrits a Podem han participat en la consulta amb la qual s'havia de decidir si el partit morat s'integra en el nou partit d'àmbit català que està donant a llum l'espai dels comuns, liderat per Ada Colau. A l'espera de conèixer el sentit dels vots –s'anunciarà aquest dilluns–, aquesta participació per sota del 10% deixa Albano-Dante Fachin, secretari general del partit, sense massa força per plantejar les seves condicions en la negociació de la futura formació.

Colau demana superar les "coalicions tàctiques" davant el distanciament de Podem

Colau demana superar les "coalicions tàctices" davant el distanciament de Podem

Malgrat l'escassa mobilització –han votat 3.901 dels 52.000 inscrits–, fonts del partit expressen que el resultat, guanyi el o el no, serà "totalment vàlid". Encara que en el document organitzatiu polític de Podem consta que les decisions d'especial transcendència només es podran adoptar amb "un mínim de quòrum del 10% dels inscrits", des del partit afirmen que aquest text va quedar superat pel nou reglament que va sortir de Vistalegre II.

A la consulta es plantejava la següent pregunta: "Creus que aquestes condicions són imprescindibles per a la participació de Podem a l'assemblea fundacional del nou partit amb ICV, BEC i EUiA?" Les condicions –que Fachin veu indispensables– són que hi hagi primàries obertes, un sistema proporcional en l'elecció de la direcció del partit o que els inscrits a Podem puguin participar-hi sense haver de tornar a registrar-se al web del nou projecte.

La votació a Podem era el principal escull d'una confluència en la qual hi participen també Barcelona en Comú, ICV i EUiA, i que haurà de donar a llum a una nova formació d'esquerres a Catalunya amb una assemblea fundacional prevista per al proper 8 d'abril. Colau va cridar aquest dissabte a abandonar les diferències per consolidar aquest nou espai, i tot apunta que això és el que haurà de fer el Podem de Fachin, les discrepàncies del qual no compten amb prou suport al partit.

Etiquetas
Publicado el
19 de marzo de 2017 - 14:51 h

Descubre nuestras apps

stats