Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda busca reconstruirse ante el nuevo ciclo político
El PP de Ayuso bloquea la investigación de los negocios de su pareja
Opinión - 'Un español cuenta algo muy sorprendente', por Isaac Rosa

El líder de Podem a Barcelona deixa l'executiva del partit a Catalunya entre crítiques a la direcció

Marc Bertomeu (d) amb Jéssica Albiach

elDiario.es Catalunya

El secretari general de Podem a Barcelona, Marc Bertomeu, ha deixat el Consell Ciutadà Autonòmic, l'executiva del partit a Catalunya, juntament amb la membre de la direcció Nazaret Troia. Tot i la dimissió de la direcció autonòmica, Bertomeu manté el seu càrrec a la capital catalana.

A la seva carta de dimissió, Bertomeu ha considerat que el Consell Ciutadà català està “suprimit de facto per deixar pas a una estructura informal de presa de decisions que fluctuen segons conveniència del consell de coordinació”, dirigit pel secretari general, Albano Dante Fachin. Així mateix, Bertomeu ha subratllat la decisió de no sumar-se a la confluència Catalunya En Comú i la posició de Podem sobre el referèndum unilateral com a discrepàncies amb la direcció del partit que l'han abocat a la dimissió.

I és que Bertomeu era un dels màxims partidaris dels morats de la confluència, a la qual finalment Podem no va sumar-se. Sobre el referèndum, Bertomeu venia mantenint una aposta per la consulta pactada, diferent que la de la direcció de Podem i que les bases, que van decidir avalar el referèndum com una mobilització, sense considerar-lo vinculant.

Respecte a confluir amb els comuns, Bertomeu ha incidit en la carta que el resultat d'una assemblea ciutadana serveix tant per confluir com per trencar “segons convé”. En l'assumpte nacional català, ha considerat que es determina la posició de Podem sense utilitzar els canals orgànics com el mateix Consell o una Assemblea Ciutadana.

L'últim dels motius que ha portat a Bertomeu a la dimissió és el seu acomiadament com a assessor de Catalunya Sí Que es Pot al Parlament, que es va fer, segons la seva opinió, imputant-li fets falsos. En aquest sentit, Bertomeu acusa la direcció de Podem de dur a terme “males pràctiques” contra ell, i ha anunciat que ho portarà als jutjats.

A més, 8 dels 11 cercles de Podem a Barcelona han plantejat revocar Bertomeu com a secretari general de la formació a la capital catalana i també escollir un nou consell ciutadà de la ciutat.

Bertomeu i Troya t van entrar al consell en la llista de Jéssica Albiach, que també va deixar l'executiva del partit a Catalunya per saltar a la direcció nacional de la formació morada de la mà d'Íñigo Errejón a l'Assemblea Vistalegre II. Juntament amb Albiach, Bertomeu va presentar una llista a la direcció del nou partit dels 'comuns', aconseguint entrar a la cúpula tot i que la direcció de Podem Catalunya va decidir no confluir en el nou partit de l'esquerra catalana.

Etiquetas
stats