Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El tribunal que jutjarà Mas rebutja que Rajoy i Catalá declarin com a testimonis

Artur Mas

Oriol Solé Altimira

Els tres magistrats del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que jutjaran Artur Mas pel 9-N han rebutjat que el president del Govern, Mariano Rajoy, i el ministre de Justícia, Rafael Catalá, declarin com a testimonis durant el judici. Tots dos eren els testimonis més destacats que havien proposat les defenses de Mas i les exconselleres Irene Rigau i Joana Ortega.

El judici contra Mas, Rigau i Ortega per presumpta desobediència al Constitucional i prevaricació en la consulta del 9-N començarà el pròxim 6 de febrer. Els tres havien proposat que declaressin Rajoy i Catalá perquè expliquessin les seves declaracions en els dies previs a la consulta on van considerar que el 9-N “no produïa efectes”.

El tribunal ha rebutjat la petició dels tres acusats al no considerar-la pertinent. Els magistrats consideren les declaracions del president i el ministre “absolutament alienes” a la causa. Els tres magistrats també han rebutjat un altre testimoni proposat per Mas, el president del Greco i jutge del Tribunal Suprem de Croàcia, Marin Mrcela.

Sí que s'han acceptat les compareixences de la qual era presidenta del Parlament, Núria De Gispert; el president del Consell Assessor per a la Transició Nacional, Carles Viver Pi-Sunyer; l'exalcalde de Barcelona Xavier Trias; l'expresident del Parlament Joan Rigol; el president de l'ACM, Miquel Buch; i els catedràtics de Dret Constitucional Enoch Albertí i Joan Vintró.

Etiquetas
stats