Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Sánchez busca romper la unidad del PP para reformar la financiación autonómica
La Fiscalía pide la declaración del marido de la número tres de Ayuso y otro testigo
Opinión - Así se desmonta un bulo de Vox en directo. Por Raquel Ejerique

Sánchez-Camacho demana una “revisió profunda del model de finançament autonòmic”

Camacho proposa que el PP lideri una "nova transició"

Agències

Barcelona —

La presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, ha demanat aquest dilluns una “revisió profunda” del model de finançament autonòmic, que serveixi per modificar tot el que no funcioni. “No podem estar sense fer res”, ha advertit en una entrevista a la Cadena Ser.

Sánchez-Camacho ha subratllat que el Govern i el PP han de buscar solucions i alternatives al desafiament sobiranista plantejat per Catalunya. Per a la líder del partit a Catalunya la solució passa per implementar un nou sistema de finançament que estableixi límits a la solidaritat entre regions. Tal com ha avançat aquest dilluns 'El País', la senadora pretén que Catalunya no perdi posicions de riquesa un cop aportada la part corresponent a la caixa comuna i que les aportacions siguin finalistes.

“Igual que hi ha al País Basc i Navarra el concert, es pot modular en la solidaritat i límits, com tenen els lander alemanys”, ha explicat la líder popular abans de reconèixer que “a Catalunya la pressió fiscal és molt alta”. “Catalunya hauria d'haver tingut una millor atenció”, ha destacat.

Poc abans de participar en la reunió de matins, en què Sánchez-Camacho intentarà convèncer de la seva proposta al comitè de direcció del PP en l'àmbit nacional, la dirigent catalana ha remarcat que el seu partit ha d'“explicar les mentides en què es basa el desafiament independentista”. També s'ha mostrat en contra de la “tercera via” que defensa el PSC: “L'única via és el diàleg”, ha sentenciat.

Etiquetas
stats