Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Feijóo se alinea con la ultra Meloni y su discurso de la inmigración como problema
Israel anuncia una “nueva fase” de la guerra en Líbano y crece el temor a una escalada
Opinión - Junts, el bolsillo y la patria. Por Neus Tomàs

Escola de noves oportunitats: l'acompanyament de Barcelona als joves sense la Secundària

Curs de formació professional

elDiario.es Catalunya

Barcelona pretén implantar un nou model de formació per als joves que no obtinguin el certificat de ESO. El consistori d'Ada Colau vol treballar amb entitats socials, administració educativa i laboral les Escoles de Noves Oportunitats. L’objectiu, segons cita l'Ajuntament de Barcelona, és aconseguir que, més enllà de la instrucció en l’ofici, els joves tinguin “una atenció i una formació més global, amb acompanyament emocional”.

Les Escoles de Noves Oportunitats pretenen “facilitar” una educació per als joves que han abandonat prematurament els seus estudis obligatoris i que es troben en situació de vulnerabilitat social i personal, sense oportunitats acadèmiques ni professionals. Aquesta proposta s’emmarca en una de les línies estratègiques de la Mesura de Govern aprovada el maig de 2016 per aconseguir que l’educació sigui un dret per a tothom.

En una primera fase de la implantació d'aquestes escoles, el consistori ha creat una taula de treball amb les entitats que gestionen els centres de formació per debatre com es pot implantar el model, un instrument “clau per avançar en l’equitat educativa i la millora de les oportunitats dels joves”, destaquen fonts municipals.

Segons l'Ajuntament, el consens entre totes les persones participants és “clar en molts aspectes”, especialment en aquells que fan referència al fet que la persona ha de ser “el centre de l’acció” i que s’ha de situar en itineraris llargs on es pugui formar i treballar no només en competències professionalitzadores sinó també personals i emocionals.

Els programes de noves oportunitats són un recurs socioeducatiu que s'empara en les iniciatives nascudes fa dues dècades a França per generar igualtat d’oportunitats i oferir als joves opcions de futur.

Etiquetas
stats