Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
Sobre este blog

El Diari del Treball es un blog con voluntad de reflejar, tanto desde la información como la opinión, la lucha por preservar los derechos laborales y económicos que la crisis pone ahora en peligro. El blog está coordinado por el periodista Tomeu Ferrer.

Llegir el Diari del Treball en català aquí.

Els grans clients es queixen a HP dels efectes negatius de la vaga

Manifestació de treballadors d'Hewlett-Packard davant la Caixa a Barcelona. /ENRIC CATALÀ

Tomeu Ferrer

Barcelona —

La reforma laboral ha encès més els conflictes a les empreses. Ara els enfrontaments són a tot o res i la resistència, més dura. Així és la vaga indefinida convocada per les assemblees de treballadors de Hewlett Packard (HP). Quan s'inicia el quart dia d'aturada, el conflicte amenaça amb enfrontar a la multinacional amb alguns dels seus clients, segons han manifestat dirigents sindicals consultats. La tensió no s'atura perquè ha transcendit que les empreses clients d'HP a Espanya han fet arribar el seu malestar a la companyia pels danys i perjudicis que pugui causar la vaga als seus serveis informàtics. Les amenaces arribarien fins al plantejament de rescindir contractes, fet que afectaria la supervivència de la companyia.

De moment consta l'enuig per l'empitjorament del servei per part d'alguns clients entre els quals hi hauria, segons s'ha esmentat en les assemblees de treballadors, societats com Gas Natural, el RACC i Banc Sabadell. A més, el nerviosisme afecta també a Caixa Bank, que dimecres havia previst realitzar una simulació de la integració informàtica entre la matriu i el absorbit Banc de València, i que al final no es va poder fer.

En aquest punt, els sindicats se senten recolzats per la resposta de la plantilla. La vaga ha estat secundada per la majoria dels treballadors dels centres que HP té a tot Espanya. La presència dels empleats als piquets ha estat també nodrida i la moral està alta. Potser en aquesta determinació hi juga un paper clau la insinuació empresarial d'acomiadar fins a 400 persones en un grup amb números negres.

Les negociacions continuen bloquejades

El contacte mantingut la tarda de dimecres a Madrid entre representants dels sindicats i la direcció de la multinacional informàtica no va desbloquejar la situació. L'empresa va oferir només lleugers canvis en el seu projecte d'aplicar l'article 41 de l'Estatut dels Treballadors, el que suposa abordar directament les condicions salarials i de treball dels empleats. Els sindicalistes reclamen simplement que es faci enrere la mesura. Són conscients que l'inici del conflicte qüestiona la viabilitat de l'empresa que, d'altra banda, té en aquests moments beneficis.

Per aquest motiu, abans de l'inici de la tercera jornada de vaga, aquest diari va saber d'un intent de contacte directe entre representants de les assemblees i la direcció de la multinacional a Espanya, representada per José Solbes. Es volia evitar que els piquets anessin a manifestar-se davant la seu de Caixa Bank, a les torres de la Diagonal de Barcelona. La resposta empresarial va ser negativa. Va rebutjar el contacte directe i va fixar com a únic interlocutor al responsable de relacions laborals.

Sobre este blog

El Diari del Treball es un blog con voluntad de reflejar, tanto desde la información como la opinión, la lucha por preservar los derechos laborales y económicos que la crisis pone ahora en peligro. El blog está coordinado por el periodista Tomeu Ferrer.

Llegir el Diari del Treball en català aquí.

Etiquetas
stats