Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Artur Mas s’aferra a un sistema d'adjudicació “impecable” davant del Parlament

Mas: "A aquestes altures de la pel·lícula, ja ja no crec en segons quines casualitats"

Arturo Puente

Barcelona —

El president de la Generalitat ha comparegut aquest divendres davant la Diputació Permanent del Parlament per respondre sobre la investigació judicial en marxa sobre els suposats cobraments de comissions per part de Convergència a canvi d'adjudicació d'obra pública, “Petrum 3”. En l'operació judicial de registre de la seu del partit i de la fundació CatDem produïda aquest dimecres es van produir diverses detencions, entre elles el tresorer de Convergència, Andreu Viloca, a qui el jutge ha imposat presó sense fiança.

El president s'ha aferrat a un sistema d’adjudiciació d'obra pública “impecable” i “amb estàndards autoimposats molt per sobre de la llei”. Segons ha sostingut, aquest sistema, implementat entre els anys 2010 i 2012, fan impossible que l'administració pugui afavorir l'adjudicació a determinades empreses. El president ha assegurat que l'administració de Catalunya es fa servir per la Unió Europea com a exemple de bon fer en l'adjudicació d'obres, i ha assegurat que es troben en el primer lloc del rànquing de transparència entre les administracions autonòmiques.

Malgrat això, Mas sí que ha reconegut que la fundació CatDem ha rebut aportacions econòmiques d'empreses, les quals ha assegurat que són transparents i conegudes pel Tribunal de Comptes. També que Convergència ha facturat a la seva fundació per determinats serveis, captant part dels recursos d'aquestes donacions d'empreses. No obstant això, Mas ha assegurat que aquestes aportacions econòmiques també es fan per part de les empreses a altres partits, i ha reclamat que “si no agrada la llei, que es canviï; però que no es criminalitzi”.

A més d'aquestes explicacions sobre el sistema d'adjudicació, Mas ha sostingut que l'operació judicial és “sospitosa”, ja que és la segona en un mes i mig i alguns mitjans estaven avisats. Aquests fets signifiquen, segons Mas, que hi ha un ànim de “crear espectacle per fer mal a Convergència”. “Cal recordar”, ha assegurat el president en funcions, “que aquestes investigacions es porten produint 10 anys, i en aquest temps no s'ha descobert res”.

Etiquetas
stats