Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Convergència nega que un pacte JxSí-CUP posi en perill l'escola concertada: “És un tema sagrat”

El candidat de Democràcia i Llibertat, Francesc Homs

elDiario.es Catalunya

Recolzament de Convergència a l'escola concertada. El candidat de Democràcia i Llibertat (DL), la marca amb què es presenta CDC al 20-D, Francesc Homs, ha afirmat que l'escola concertada “és un tema sagrat que no es discuteix”, i ha afegit que qui digui que un possible acord entre JxSÍ i la CUP posa en discussió aquest model ho fa per generar intranquil·litat a determinats sectors educatius.

Homs ha volgut rebatre d'aquesta manera el candidat número 2 d'Unió, Josep Sánchez Llibre, que ha afirmat que l'acord d'investidura JxSí-CUP ja està tancat i que suposaria la supressió dels concerts escolars. En la proposta de pla de xoc que JxSí va formular a la CUP fa unes setmanes, constava la retirada dels concerts educatius als centres d'educació que segreguen per sexes. Una mesura que poc té a veure amb el camí seguit fins ara pels governs de Mas: la Generalitat va renovar en 2014 els concerts a aquestes escoles, vinculades a ordres religioses, per un període de sis anys per a l'escola primària i quatre per a les altres etapes.

En la mateixa línia que Homs, la consellera d'Ensenyament en funcions de la Generalitat, Irene Rigau, ha afirmat que un eventual pacte d'investidura entre JxSí i la CUP no posaria en perill els concerts educatius a Catalunya, malgrat que els anticapitalistes s'han mostrat crítics amb això.

“La Llei d'Educació de Catalunya garanteix el concert i garanteix l'enfortiment de l'escola pública”, ha dit aquest dilluns en un acte de campanya sobre cultura, llengua i ensenyament organitzat per Democràcia i Llibertat (DL), la coalició de CDC.

Rigau ha advertit que qui afirmi el contrari ho fa “per interès partidista”, i ha argumentat que la llei educativa catalana contempla les escola concertada i la pública perquè així es fa a Europa, i Catalunya vol inspirar-se en aquest model.

Etiquetas
stats