Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Els cinc investigats per cremar fotos del rei queden en llibertat amb càrrecs després de negar-se a declarar

Oriol Solé Altimira

Els cinc investigats per cremar fotografies del rei durant la darrera Diada han quedat en llibertat amb càrrecs aquest dimarts. Així ho ha explicat el seu advocat, Eduardo Cáliz, que ha afegit que els cinc membres de l'esquerra independentista s'han acollit al seu dret a no declarar davant l'Audiència Nacional perquè “no reconeixen” el tribunal. Tots ells van ser detinguts entre aquest dilluns i aquest dimarts i traslladats a l'Audiència Nacional després que es neguessin a declarar el passat set de desembre als jutjats de les seves respectives localitats.

El jutge Fernando Andreu els investiga per un suposat delicte d'injúries a la corona per cremar fotografies de Felip VI arran d'un atestat que van practicar els Mossos d'Esquadra després de la manifestació de l'esquerra independentista del passat 11 de setembre. Cáliz ha tornat a demanar el cessament del conseller d'Interior, Jordi Jané, perquè al seu parer aquest procediment no hagués començat “si no hagués estat per l'interès del departament d'Interior”.

Aquest dilluns la crema de fotos del rei es va estendre per diverses ciutats en concentracions de suport als detinguts. Així mateix, els diputats de la CUP al Parlament van trencar fotografies del monarca a la sala de premsa de la Cambra, fet sobre el qual el delegat del Govern, Enric Millo, ha informat a la Fiscalia.

Etiquetas
stats