Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La síndica de Barcelona investigarà les batudes del dia de l’Orgull Gai

La Guàrdia Urbana va entrar al bar el Cangrejo durant el dia de l'Orgull gai

CatalunyaPlural.cat

Barcelona —

La Síndica de Greuges de Barcelona, Maria Assumpció Vilà, ha obert una investigació sobre la batuda policial en bars d'ambient del Raval que es va produir la nit del 28 al 29 de juny coincidint amb la celebració del Dia Internacional de l'Orgull Gai.

La defensora de la ciutadania de Barcelona ha decidit investigar-ho després d'haver rebut quatre queixes: una del Front d'Alliberament Gai de Catalunya (FAGC) i les altres tres de propietaris de dos dels bars on hi va haver la batuda.

En les queixes presentades les entitats i particulars demanen investigar una actuació policial que consideren que va ser “desproporcionada i injustificada”, i fan constar amenaces i agressions per part dels Mossos d'Esquadra amb connivència amb la Guàrdia Urbana i Inspecció de Treball.

Vilà ja ha demanat un informe a l'Ajuntament i analitzarà l'actuació municipal, mentre que preveu derivar al Síndic de Greuges de Catalunya, Rafael Ribó, la investigació pel que fa a l'actuació dels Mossos i de la Inspecció de Treball.

Comissió Europea

Al seu torn, la regidora del districte de Ciutat Vella, Mercè Homs (CiU), va considerar, a mitjans d'aquest mes, “desafortunat” que la batuda coincidís amb l'Orgull Gai, tot i que va puntualitzar que inspeccionar un local indistintament del seu tipus d'usuaris és un signe de normalitat.

La Comissió Europea també haurà de valorar per escrit i en un termini màxim de dos mesos la batuda perquè la responsable de l'àrea Internacional d'EUiA, Mireia Rovira, ha presentat una pregunta per escrit a la CE, registrada a través de l'eurodiputat d'IU, Willy Meyer.

Etiquetas
stats