Les pel·lícules dels Lumière, Chaplin o Buster Keaton protagonitzen la programació didàctica de l’IVC

La Filmoteca també prepara l'any Luis García Berlanga

0

La Direcció Adjunta d’Audiovisuals i Cinematografia de l’Institut Valencià de Cultura ha presentat aquest dimarts la seua programació didàctica per al curs escolar 2020-2021, una proposta “indispensable” segons ha indicat el seu director adjunt, José Luis Moreno.

La programació està dirigida a tots els centres educatius valencians, des d’Infantil, Primària, Secundària i Batxillerat, fins a cicles formatius. Així, l’alumnat podrà conéixer el cinema primitiu de les pel·lícules dels Lumière, Chaplin o Buster Keaton, conéixer la història del cinema des d’un punt de vista dinàmic, aprendre el llenguatge audiovisual i els ‘trucs’ del cinema, a més de conéixer el cinema valencià. 

Tot això, expliquen en un comunicat, amb la voluntat de fomentar el treball en equip, consensuar solucions respectuoses entre companys, i potenciar la capacitat analítica i de debat entre els alumnes, sempre adaptant les activitats a les edats d’aquests.

Segons informen, el termini d’inscripció començarà l’1 de setembre i es pot realitzar des de l’àrea de didàctica de la web de l’IVC (http://ivac.gva.es/didactica/activitats-didactica); també mitjançant l’adreça didactica_audiovisual@gva.es o en el telèfon 963 89 03 62 en horari de matins.

Les propostes, dirigides als públics més joves, pretenen acostar una cultura cinematogràfica completa que comprenga des de títols europeus de cinema i experiències pròpies amb el món audiovisual, descobrir els records que ofereixen les imatges del passat i la tasca fonamental de preservar el patrimoni audiovisual valencià.

A més, l’IVC uneix els seus esforços amb Filmoteca Espanyola en el seu programa ‘EducaFilmoteca’ per a donar a conéixer la història del cinema espanyol. També serà l’any de celebració homenatjant Luis García Berlanga en 2021, a qui la Filmoteca dedica la portada del fullet. 

Sobre este blog

Secció de cultura de l'edició valenciana d'eldiario.es

    Autores

Etiquetas
Publicado el
1 de septiembre de 2020 - 19:02 h

Descubre nuestras apps

stats