Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
Sobre este blog

Secció de cultura de l'edició valenciana d'elDiario.es.

'La mort de Guillem', 'La banda' i 'La innocència' protagonitzen un projecte educatiu de cinema

Un dels moments del film 'La mort de Guillem'.

elDiariocv

València —

0

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport de la Generalitat, a través de l’Institut Valencià de Cultura, ha posat en marxa el projecte educatiu MDC (Material Didàctic de Cinema), dirigit al professorat i l’alumnat d'Ensenyaments Mitjans de la Comunitat Valenciana per al pròxim curs escolar 2021-2022.

Aquest nou projecte de didàctica educativa impulsat per l’Institut Valencià de Cultura, comptarà per a la seua difusió i distribució entre la comunitat educativa amb la col·laboració d’ Escola Valenciana i de la Direcció General d'Innovació Educativa i Ordenació de la Conselleria d’ Educació, Cultura i Esports.

El material didàctic de cinema consisteix en un USB que inclou tres pel·lícules valencianes amb les seues guies didàctiques corresponents: ‘La banda’ (2019) de Roberto Bueso, ‘La innocència (2019) de Lucia Alemany i ‘La mort de Guillem’ (2020) de Carlos Marqués-Marcet. Els tres llargmetratges han comptat amb les ajudes a la producció que convoca la Conselleria de Cultura i Esport de la Generalitat, mitjançant l’Institut Valencià de Cultura.

El director adjunt d’Audiovisuals i Cinematografia de l’IVC, José Luis Moreno, ha assenyalat que “amb aquests materials didàctics no sols volem donar a conéixer les produccions recents més guardonades del cinema valencià entre l’alumnat d’Ensenyaments Mitjans, també volem enriquir la cultura audiovisual dels joves i contribuir a generar una reflexió crítica en les aules sobre els temes socials tractats en aquests tres films molt vinculats a les problemàtiques juvenils actuals”.

Escrita i dirigida per Robert Bueso i produïda per Fernando Bovaira (Misent Produccions, S.L), ‘La banda’ va participar en la secció oficial del Festival de Màlaga i va estar nominada al Premi Especial dels Premis Feroz. També va obtindre tres guardons en les categories tècniques dels Premis de l’Audiovisual Valencià de 2019: Millor muntatge, millor direcció artística i millor fotografia.

Amb guió de Laila Soler i Lucía Alemany, ‘La innocència’ és l’opera prima d’Alemany i fou produïda per Lina Badenes, Belén Sánchez i Juan Gordon (Turanga Films, Un Capricho de Producciones). Va obtindre dues nominacions al Premis Goya (actriu revelació i cançó) i una nominació als Premis Feroz.

També va guanyar el premi a la millor actriu de repartiment (Laia Marull) als Premis Gaudi. Als Premis de l’Audiovisual Valencià obtingué tres guardons: millor direcció, millor actriu (Carmen Arrufat) i millor actor de repartiment (Sergi López).

Escrita per Roger Danès i Alfred Pérez Fargas, ‘La mort de Guillem’ de Carlos Marqués-Marcet, està produïda per Pepe Andreu; Rafa Moles i Tono Folguera (Suica Films, À Punt Media, Televisió de Catalunya, SOM i Lastor Media).

‘La Mort de Guillem’ va presentar-se al Festival de Màlaga dins de la secció Màlaga Première i va obtindre el premi al Millor llargmetratge per a televisió als Premis Gaudi, i el premi del públic al Festival Internacional de TV, Guió i Cinema de Los Angeles.

En la passada edició dels Premis de l’Audiovisual Valencià, ‘La mort de Guillem’ va guanyar el premis a la millor pel·lícula, millor guió original i millor actriu protagonista (Gloria March).

Cadascuna de les tres pel·lícules va acompanyada de una completa guia didàctica amb la qual el professorat i l'alumnat podran treballar a les aules. El contingut de les guies no sols se centra en continguts audiovisuals, també fa una aproximació a temes socials que poden interessar als joves.

El material didàctic de cinema es distribuirà a tots els centres d'ensenyaments mitjans de la Comunitat Valenciana que el sol·liciten i estarà disponible per al curs escolar 2021-2022.

Sobre este blog

Secció de cultura de l'edició valenciana d'elDiario.es.

Etiquetas
stats