Comunidad Valenciana Blogs y opinión

Sobre este blog

Secció de cultura de l'edició valenciana d'eldiario.es

'La mort de Guillem', 'La banda' i 'La innocència' protagonitzen un projecte educatiu de cinema

Un dels moments del film 'La mort de Guillem'.

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport de la Generalitat, a través de l’Institut Valencià de Cultura, ha posat en marxa el projecte educatiu MDC (Material Didàctic de Cinema), dirigit al professorat i l’alumnat d'Ensenyaments Mitjans de la Comunitat Valenciana per al pròxim curs escolar 2021-2022.

Aquest nou projecte de didàctica educativa impulsat per l’Institut Valencià de Cultura, comptarà per a la seua difusió i distribució entre la comunitat educativa amb la col·laboració d’ Escola Valenciana i de la Direcció General d'Innovació Educativa i Ordenació de la Conselleria d’ Educació, Cultura i Esports.

El material didàctic de cinema consisteix en un USB que inclou tres pel·lícules valencianes amb les seues guies didàctiques corresponents: ‘La banda’ (2019) de Roberto Bueso, ‘La innocència (2019) de Lucia Alemany i ‘La mort de Guillem’ (2020) de Carlos Marqués-Marcet. Els tres llargmetratges han comptat amb les ajudes a la producció que convoca la Conselleria de Cultura i Esport de la Generalitat, mitjançant l’Institut Valencià de Cultura.

El director adjunt d’Audiovisuals i Cinematografia de l’IVC, José Luis Moreno, ha assenyalat que “amb aquests materials didàctics no sols volem donar a conéixer les produccions recents més guardonades del cinema valencià entre l’alumnat d’Ensenyaments Mitjans, també volem enriquir la cultura audiovisual dels joves i contribuir a generar una reflexió crítica en les aules sobre els temes socials tractats en aquests tres films molt vinculats a les problemàtiques juvenils actuals”.

Escrita i dirigida per Robert Bueso i produïda per Fernando Bovaira (Misent Produccions, S.L), ‘La banda’ va participar en la secció oficial del Festival de Màlaga i va estar nominada al Premi Especial dels Premis Feroz. També va obtindre tres guardons en les categories tècniques dels Premis de l’Audiovisual Valencià de 2019: Millor muntatge, millor direcció artística i millor fotografia.

Amb guió de Laila Soler i Lucía Alemany, ‘La innocència’ és l’opera prima d’Alemany i fou produïda per Lina Badenes, Belén Sánchez i Juan Gordon (Turanga Films, Un Capricho de Producciones). Va obtindre dues nominacions al Premis Goya (actriu revelació i cançó) i una nominació als Premis Feroz.

També va guanyar el premi a la millor actriu de repartiment (Laia Marull) als Premis Gaudi. Als Premis de l’Audiovisual Valencià obtingué tres guardons: millor direcció, millor actriu (Carmen Arrufat) i millor actor de repartiment (Sergi López).

Escrita per Roger Danès i Alfred Pérez Fargas, ‘La mort de Guillem’ de Carlos Marqués-Marcet, està produïda per Pepe Andreu; Rafa Moles i Tono Folguera (Suica Films, À Punt Media, Televisió de Catalunya, SOM i Lastor Media).

‘La Mort de Guillem’ va presentar-se al Festival de Màlaga dins de la secció Màlaga Première i va obtindre el premi al Millor llargmetratge per a televisió als Premis Gaudi, i el premi del públic al Festival Internacional de TV, Guió i Cinema de Los Angeles.

En la passada edició dels Premis de l’Audiovisual Valencià, ‘La mort de Guillem’ va guanyar el premis a la millor pel·lícula, millor guió original i millor actriu protagonista (Gloria March).

Cadascuna de les tres pel·lícules va acompanyada de una completa guia didàctica amb la qual el professorat i l'alumnat podran treballar a les aules. El contingut de les guies no sols se centra en continguts audiovisuals, també fa una aproximació a temes socials que poden interessar als joves.

El material didàctic de cinema es distribuirà a tots els centres d'ensenyaments mitjans de la Comunitat Valenciana que el sol·liciten i estarà disponible per al curs escolar 2021-2022.

Sobre este blog

Secció de cultura de l'edició valenciana d'eldiario.es

    Autores

Etiquetas
Publicado el
11 de junio de 2021 - 12:49 h

Descubre nuestras apps

stats