La portada de mañana
Acceder
El Gobierno planea reformas legales del Constitucional y el CGPJ para el fin del bloqueo
Estafada por una criptosecta: “Captan a enfermos de cáncer y les sablean miles de euros”
OPINIÓN | 'Y un día las noticias desaparecieron de los medios', por Rosa María Artal
Sobre este blog

Secció de cultura de l'edició valenciana d'elDiario.es.

La nova novel·la de John Banville protagonitza l’inici de l’any literari d’Edicions Bromera

John Banville.

elDiariocv

València —

0

Quirke a Sant Sebastià, de John Banville –signada sota el pseudònim Benjamin Black–, és la principal aposta d’Edicions Bromera per a aquest inici d’any literari. La darrera novel·la de l’alter ego de Banville ofereix “una història plena de trames ocultes relacionades amb uns poders amagats a Irlanda i les seues ramificacions a Europa”. L’obra, a més a més, recull l’evolució del caràcter dels personatges de la saga protagonitzada pel prospector Quirke.

En aquesta nova novel·la, Benjamin Black i John Banville es donen la mà en “un exercici narratiu magistral”, assegura l’editorial en un comunicat. L’obra recorda, de nou, un dels grans temes de l’autor:la força de l’atzar i de la fortuna. A més a més, l’escriptor reflexiona al voltant de la importància de les identitats individuals i col·lectives, i ho fa des d’una acció ambientada, en bona part, a Donostia, la capital guipuscoana, on Quirke i la seua dona passen unes vacances.

D’altra banda, en març es publicarà la principal aposta de primavera 2021 en adults: Els fantasmes i Madame Levy, de Jordi Torrent, guardonada amb el Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira. Amb humor i no poca tendresa, l’autor presenta un retrat acurat de la Barcelona actual. Un relat ple d’elements sobrenaturals, energies amagades i presències insòlites, però al mateix temps pròxim i fins i tot íntim, divertit i radicalment humà. En definitiva, una història de fantasmes, però també una història d’amor que parla de la gentrificació de la ciutat.

El segell publicarà també la resta d’obres guardonades als Premis Literaris Ciutat d’Alzira: Els adeus del Jaguar, de Joanjo Garcia, Premi Bancaixa de Narrativa Juvenil; Anar a Saturn i tornar, de Marta Barceló, Premi de Teatre Palanca i Roca; La gerra d’Hècabe, de Carme Rufino, Premi Ibn Hafaja de Poesia; El bosc i la casa, de Joaquim Espinós, Premi d’Assaig Mancomunitat de la Ribera Alta; La banda dels llunàtics, de Francesc Puigpelat, Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre; i L'oxigen: història íntima d'una molècula corrent, d'Álvaro Martínez, Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General. El guanyador del Premi Internacional Enric Solbes d’Àlbum Il·lustrat, La sopa de Tomàs, de Jaume Subirana, s’editarà a la tardor.

Novetats infantils i juvenils

En l’àmbit de la literatura infantil i juvenil, precisament, la principal aposta de l’editorial és el nou àlbum de Rocio Bonilla: Gràcies. Història d’un veïnat. L'obra reflexiona sobre les relacions veïnals a través d'una història sobre l'empatia i les emocions que reivindica la vida en comú. Així, gràcies a una avaria d'Internet, el veïnat d'un barri de la ciutat començarà a relacionar-se i descobriran que junts poden molt més lluny. Cal recordar que els àlbums de Bonilla compten amb més de 300.000 lectors en tot el món i s’han traduït a més de 20 llengües.

En darrer lloc, entre les apostes destinades al públic més jove, destaca també Més dones valencianes que han fet història, de Sandra Capsir i Maria Viu, amb il·lustracions de Tres Voltes Rebel, Eli M. Rufat, Raquel Carrero i Naranjalidad. L’obra constitueix la segona part de l’èxit Dones valencianes que han fet història i, com aquesta, ens presenta una selecció de lluitadores que han trencat sostres de vidre i han deixat un llegat excepcional en la societat valenciana. El llibre conté apunts bibliogràfics breus i curiositats que, amb un to divulgatiu, són una invitació a conèixer aquestes dones.

Sobre este blog

Secció de cultura de l'edició valenciana d'elDiario.es.

Etiquetas

Descubre nuestras apps

stats