Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
Sobre este blog

Secció de cultura de l'edició valenciana d'elDiario.es.

La valenciana Lourdes Toledo guanya el 37è Premi d’assaig Josep Vallverdú de Lleida amb l'obra ‘La inquietud'

Meritxell Cucurella-Jorba i Lourdes Toledos, guanyadores del 25è Premi de poesia Màrius Torres i del 37è Premi d'assaig Josep Vallverdú, respectivament.

elDiariocv

València —

0

Per primera vegada en la història dels Premis Literaris de Lleida dues dones han estat les guanyadores dels guardons. La valenciana Lourdes Toledo ha guanyat el 37è Premi d’assaig Josep Vallverdú amb ‘La inquietud (Dietari 2018-2019)' i la barcelonina, establerta a les Borges Blanques, Meritxell Cucurella-Jorba, el 25è Premi de poesia Màrius Torres amb “La volumetria del neguit”.

El jurat del 37è Premi d’assaig Josep Vallverdú format per Jaume Barrull, Anna Berga, Elena Casacuberta, Teresa Iribarren i Màrius Serra ha considerat que l’obra ‘La inquietud (Dietari 2018-2019)“ de Lourdes Toledo ha estat la mereixedora del premi. Així mateix, el del 25è Premi de poesia Màrius Torres amb Eva Baltasar, Jordi Marrugat, M. Antònia Massanet (nova incorporació d’enguany, renovant Cèlia Sànchez Mústich), Pere Pena i Jordi Virallonga (nova incorporació d’enguany, renovant Eduard Sanahuja) ha triat com a obra guanyadora ”La volumetria del neguit“ de Meritxell Cucurella-Jorba.

El regidor de Ciutat i Cultura, Jaume Rutllant, un cop ha conegut el veredicte dels jurats dels dos premis, ha felicitat les dues guardonades i ha destacat les paraules del jurat pel que fa a la qualitat de les dues obres premiades.

Cal destacar que s’han presentat un total de 21 originals al Premi d’assaig Josep Vallverdú i 57, al Premi de poesia Màrius Torres la qual cosa demostra “la vitalitat cultural del país, així com que la cultura és essencial”, ha posat de relleu el director de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, Joanjo Ardanuy“.

A més, per primera vegada l’Ajuntament de Lleida i la Diputació de Lleida han igualat la dotació econòmica dels Premis Literaris i, per tant, rebran la mateixa dotació, 9.000 euros.

Retransmissió per streaming

Ll’acte de lliurament dels Premis Literaris 2020 es va retransmetre en directe per Youtube des de l’Auditori Municipal Enric Granados. Ateses les mesures sanitàries actuals per la CoVID-19, la gala s’ha de celebrar sense públic..

L’escriptora i actriu Estel Solé fou l’encarregada de conduir la gala dels Premis Literaris. És coneguda pel seu paper a la sèrie La Riera de TV3, i per haver guanyat el 2011 el Premi Amadeu Oller amb el llibre de poesia ‘Dones que somiaven ser altres dones’, entre altres.

L'acte va incloure una acció poètica íntima per celebrar les 25 edicions del Premi de poesia Màrius Torres amb un diàleg de poemes, sota el títol En el teu nom.

En aquesta proposta es fa un circuit pels poemaris guanyadors del Premi Màrius Torres al llarg de la seva trajectòria de 25 anys i s’estableix un diàleg de versos dels poemaris que han rebut el premi al llarg d’aquests anys, alhora que es produeix un segon nivell de diàleg amb els poemes del propi Màrius Torres.

Aquest recital íntim és defensat per quatre actrius (Núria Miret, Núria Casado, M.Àngels López i Marta Rosell) i per un trio musical (Joana Cebolla, Jul Frayssinet i Ignasi Gonzàlez al trombó, guitarra i contrabaix, respectivament) que replica els blocs de poemes amb el llenguatge musical.

Sobre este blog

Secció de cultura de l'edició valenciana d'elDiario.es.

Etiquetas
stats