Empar Marco s'absté de participar en les avaluacions del seu equip en el procés de selecció de directius d'Àpunt
El primer procés d'avaluació subjectiu de Àpunt s'ha iniciat amb polèmica. Quatre dels cinc càrrecs triats a dit per la directora general, Empar Marco, per a arrancar les futures televisió i ràdio valencianes han obtingut les millors puntuacions en el procés d'avaluació dels seus projectes per a ocupar un dels 15 llocs directius que tindrà l'ens. Però el procés ha intentat ser transparent en la seua consecució. Segons han confirmat fonts de la Societat Anònima de Mitjans de Comunicació, Marco i Jorge Martí -un altre dels empleats i també membre del tribunal avaluador- es van abstenir en el procés d'avaluació de les quatre categories en les quals es van presentar els seus actuals subordinats i companys.
Esperança Camps (en la sotsdirecció d'Informatius no diaris), Albert Vicent (en Projecció Social), Ernesto José Sorrentino (en sotsdirecció de Continguts) i Elena Vilanova (en Programació) han obtingut les majors puntuacions, en alguns casos amb 34 dels 35 punts possibles. Aquestes valoracions solament garanteixen el lloc a Vicent i Camps, que podran sumar pràcticament la màxima puntuació en la autobaremació que preval als extreballadors d'RTVV i que ha motivat el recurs de la Unió de Periodistes Valencians en considerar “excloent” aquest barem. Anna Peña, una periodista experta en xarxes socials i que va col·laborar en l'elaboració del llibre d'estil a petició d'Empar Marco, també ha aconseguit la millor nota per a aquest lloc. Peña ha obtingut 34 dels 35 punts possibles en el seu projecte per a ser la gestora de continguts de la pàgina web de l'ens i les seues xarxes.
Des de la Societat Anònima de Mitjans de Comunicació han explicat que aquests 15 llocs de directius que s'han tret per a borsa de treball són de lliure designació entre persones que compleixen els requisits. Els aspirants que aconseguisquen una major puntuació entre la baremació, el projecte i l'entrevista no consolidarà plaça ni ara ni en el futur, han assegurat. És a dir, abandonaran els seus llocs quan el càrrec que els ha seleccionat cessen o els destituïsca.
Crida l'atenció que en el procés alguns dels aspirants que van aconseguir la millor autobaremació per mèrits per ser extreballadors d'RTVV s'hagen quedat fora del procés perquè el seu projecte no va aconseguir els 20 punts mínims per a passar el tall. El cas més particular és el de Paula Meseguer, extreballadora d'RTVV i exdirectora general en el Consell d'Alberto Fabra, qui malgrat ser la millor valorada en l'autobaremació s'ha quedat fora de la carrera per gestionar el departament de gestió de xarxes socials i la pàgina web.