Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Sánchez impulsa una regeneración que incluye una reforma del Poder Judicial
La fumata blanca de Sánchez: cinco días de aislamiento, pánico y disculpas al PSOE
Opinión - ¿Y ahora qué? Por Marco Schwartz

Requena comptarà amb un depòsit d'aigua per a la prevenció d'incendis forestals

Imatge de les obres a Requena.

Toni Cuquerella

0

La Conselleria de Justícia i Interior a través de la direcció general de Prevenció d'Incendis Forestals, està duent a terme un nou depòsit d'aigua per a la prevenció d'incendis en el paratge de La Foia del Ciscar, localitzat en la muntanya gestionada per la Generalitat El Ciscar i La Matachosa en el terme municipal de Requena.

L'actuació, que es va iniciar principis del mes de març, ja té muntats els panells de formigó prefabricat, i s'ha aplicat la primera capa d'impermeabilització i segellament de juntes. Per tant, les obres es troben en un avançat estat d'execució.

Aquesta actuació s'inclou dins dels huit depòsits d'aigua per a lluitar contra els incendis forestals que es construiran en 2024 anunciats per la consellera de Justícia i Interior, Elisa Núñez, el mes de març passat, com a part d'una xarxa infraestructures composta per depòsits i àrees tallafocs en les àrees forestals de la Comunitat Valenciana amb l'objectiu de facilitar l'extinció dels incendis.

En concret, el depòsit de Requena, de 10 metres de diàmetre i 4 metres d'altura, proporcionarà als mitjans d'extinció 300 metres cúbics d'aigua per a la lluita contra els incendis forestals. Aquesta obra forma part d'un conjunt de huit depòsits que es construiran en els pròxims mesos i suposarà una inversió de més de 195.000 euros, finançada a través de Fons Next Generation.

De manera paral·lela, s'estan executant les obres complementàries, com ara les obres de captació (panells fotovoltaics i bomba hidràulica) i les diferents arquetes de captació i distribució, així com la construcció de l'abeurador i tolla per al foment de la biodiversitat. Previ a aquests treballs, es van escometre treballs per al condicionament de la pista d'accés i tractaments silvícoles en els marges de la pista, que faciliten l'accés a l'obra i el posterior trànsit dels vehicles d'extinció.

Nous depòsits per a extinció

La Conselleria de Justícia i Interior a través de la direcció general de Prevenció d'Incendis Forestals construirà huit nous depòsits d'aigua amb l'objectiu que els camions autobomba i helicòpters disposen d'aigua durant els treballs d'extinció d'incendis forestals. Tres d'ells se situaran a la província de Castelló, a Sogorb, Soneja i Villahermosa del Rio, i altres cinc a la província de València, en els municipis de Requena, Utiel, Venta del Moro (2) i Cases Baixes.

Cadascun dels depòsits comptarà amb una capacitat aproximada de 300 metres cúbics, es construiran amb material prefabricat de formigó armat i tindran aproximadament deu metres de diàmetre i quatre d'altura.

Atés que aquests depòsits també actuen com a punts d'aigua on acudeixen els animals a refrescar-se i hidratar-se, els depòsits inclouen rampes d'eixida, abeuradors per al bestiar, i tolles per a evitar ofegaments de l'avifauna.

Aquests depòsits, suposaran una inversió total d'1.644.444 euros amb fons del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (Next Generation). Se situaran en punts estratègics, principalment en muntanyes públiques i àrees rurals d'alt risc, i facilitaran més de 2.400 metres cúbics d'aigua per als mitjans aeris i terrestres d'extinció d'incendis forestals.

Etiquetas
stats