Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El Supremo quiere juzgar a Puigdemont por terrorismo "de baja intensidad"
La industria de la carne lleva años pagando para bloquear políticas climáticas
Un paso más del Supremo contra la ley de amnistía. Opina Javier Pérez Royo

Riba-roja prohibeix gasolineres, tanatoris i discoteques al nucli urbà, i restringeix sex-shops i cases d'apostes

Ple municipal de Riba-roja de Túria.

Toni Cuquerella

0

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha implementat mesures restrictives en la seua planificació urbana “per a millorar la qualitat de vida dels seus ciutadans”, segons el consistori. Sota el nou Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU), han prohibit la instal·lació de noves gasolineres, tanatoris i discoteques en el nucli urbà i les urbanitzacions. A més, s'ha establit una normativa específica per als 'sex-shops' i cases d'apostes, exigint-los mantindre una distància mínima de 200 metres dels col·legis i parcs.

L'alcalde Robert Raga (PSPV) va emfatitzar que aquestes mesures busquen equilibrar l'obertura de noves activitats econòmiques amb el dret al descans i la tranquil·litat dels veïns, protegint al mateix temps els drets dels xiquets i joves. Aquesta iniciativa culmina un procés administratiu que va començar al juliol de 2022 amb la modificació del PGOU per a regular uns certs usos després d'una fase d'informació pública.

Concretament, les gasolineres ja no podran situar-se en zones residencials, ni en el nucli urbà ni en urbanitzacions, a causa de la seua incompatibilitat amb aquestes àrees. Podran instal·lar-se únicament en zones industrials del terme municipal. Per part seua, els tanatoris i discoteques també enfronten restriccions similars, limitant la seua instal·lació a zones d'ús industrial.

Les botigues eròtiques i cases d'apostes, encara que permeses en zones residencials, han de respectar la distància mínima de 200 metres de qualsevol centre educatiu, tant públic com privat. Aquesta reglamentació també s'aplica a altres llocs freqüentats per menors, com a parcs i centres culturals.

Finalment, s'han establit normatives per a locals recreatius i d'hostaleria, enfocant-se en els requisits d'higiene, seguretat, accessos i aparcament. Aquells que generen molèsties es regiran per normes específiques relacionades amb tallers, artesania i ús industrial.

Etiquetas
stats